5. Amaçın  "Sağlıkta insan kaynaklarının yetkinlik düzeyini artırmak ve sağlık yönetimini daha etkin hale getirmek" 6. Hedefi  olarak belirlenmiş durumda. 5.6.2  strateji ise "Merkez ve taşra teşkilatı çalışanları için kariyer yönetimi güçlendirilecektir" olarak belirlenmiştir. 

Sağlık personeli bu stratejiden Görevde Yükselme ve Ünvan değişikliği sınavının yeniden yapılmaya başlayacagını,müfettiş, müfettiş yardımcılığı, uzman, uzman yardımcılığı kadrolarına  atanabileceğini, Sağlık Bakanlığında sözleşmeli yönetici atamalarının sınavla olacağını, kamuda memur dahi olmayanların, sağlık personeli olmayanların sağlıkta yönetici olarak atanmayacağını mı algılamlaıdır.

Kariyer planın geçerli tarifine bakacak olursak;Kişinin bilgi, beceri, ilgi, değer yargıları, güçlü ve güçsüz yönlerini değerlendirmesi, organizasyon içi ve dışı kariyer olanaklarını tanımlaması, kendisi için kısa, orta, uzun dönemli hedefler saptaması, eylem planlarını hazırlaması ve bunları uygulaması süreci olarak tanımlanmaktadır. Yasa ve yönetmeliklerde yer alan sorulu hemşire atama kriterlerine dahi uyulmadığı sürece ne yapabilir? Sağlık personeli kendine hedef belirlese bile;

Sözleşmeli yönetici olarak atanmak için nereye nasıl müracaat edirlir? Kriter nedir?

İl sağlık müdürlüğünde gecici görev ile nasıl çalışablir?

Sorumlu hemşire olmak için kriter nedir?

Eğitim Hemşiresi olmanın kriteri nedir?

Bir hastanede kaç eğitim hemşiresi görevlendirilebilir?

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi olma kriteri nedir?

Bir hastanede kaç eğitim hemşiresi olabilir?

Bir sağlık personeli kaç yıl sonra nöbetten çıkabilir?

Editör: TE Bilisim