Yıllardır gündemde olan ve bir türlü hayata geçirilemeyen “Sağlıkta Şiddet Yasası”malumunuz geçtiğimiz haftalarda TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüp yasalaştı.

Yasalaştı da ne oldu sanki!

Her gün cennet ülkemin dört bir köşesinde özellikle kamu hastanelerinde tüm olumsuzluklara rağmen canla başla çalışan sağlıkçılara tehdit, hakaret içeren söylemler, darp eksik olmuyor maalesef…

“Neden?” sorusunu Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Tufan Kumaş’a yönelttik.

Dr. Kumaş, “Neden olacak! Sağlıkta şiddeti yok edecek siyasi iradenin niyeti yok da ondan!” yanıtını verdi.

“Caydırıcı cezayı yaptırımları görmek istiyoruz…” diyen başkan Dr. Kumaş, “Kanun çıktı ama kağıt üzerinde kaldı. Geçtiğimiz hafta farklı illerde hekimlere yönelik şiddet olayları devam etti. Sadece bir kişi tutuklandı. Hekime yönelik en fazla şiddet olayları hastanelerin en kritik birimleri olan acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde uygulanıyor. Böyle giderse bu birimlerde çalıştırılacak hekim bulunamayacak. Hekimler bireysel çözüm arayışlarına girdi. Hasta ile teması alan olan birimleri bölüm tercih edilecek. Kısacası bugün o birimlerden hekimleri kaçırırsan, yarın o birimlerde çalıştıracak hekim bulamayacaksın…”ifadelerine yer verdi.

***

Evet, şimdi gelelim yazımızın başlığına…

Yani dans mevzusuna…

Görmüşsünüzdür!

Geçtiğimiz günlerde bir hekim sosyal medya hesabından şöyle bir yazı paylaştı:

“Az önce ameliyat sonrası order yazarken şahit oldum… Yatış işlemlerinden usanan hasta hemşireye dönerek, ‘Moralim bozuk, gerekirse dans edip moralimi düzelteceksin’ dedi. Farklı seviyeye doğru hayırlısıyla gidiyoruz bakalım.”

Şaka falan değil, gerçek…

Araştırdım…

***

Tepki yorumları birbiri ardına geldi…

Buyurun:

“Bunun gibi saygısızları sağlık sistemini reklam yüzleri yaparak ayaklar altına alanlar neden oldu. Bu ve bunun gibi hastalar hakkında tutanak tutulmalı ve taciz davası açılabiliyorsa açılmalı. Anında taburcu edilmeli, hakkında suç duyurusunda bulunulmalı…”

Diğer yorumlara girmiyoruz eğer bi girersek ortalık fena karışır…

Anlayacağınız bu gidişle huni takmaya az kaldı, eksenimiz kaydı valla!

Usulünce birkaç yorum da bizden gelsin bari…

Oldu paşam!

Hangi dansı isterdiniz?

Şiddete karşı tüm sağlık çalışanları adına Yeni Zelanda’nın “haka” dansına ne dersiniz acaba?

Haydi eller havaya!

Lale Akasoy-Yeni Dönem

Editör: TE Bilisim