Enfeksiyon Varken Ameliyata Alındı İddiası
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Erzurum 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 4 Mayıs 2025’te gerçekleşen ve acı sonla biten sürecin detaylarına yer verildi.
Adli Tıp Kurumu 8. İhtisas Kurulunun raporunda, hastanın ölümünün ürosepsis ve buna bağlı komplikasyonlar sonucu gerçekleştiği belirtildi. Raporda dikkati çeken en önemli husus ise hastanın yüksek enfeksiyon (beyaz küre yüksekliği) değerleriyle acil servise başvurduğu, bu aşamada böbrek taşını kırmaya yönelik bir ameliyatın yapılmasının tıbben uygun olmadığı vurgusu oldu. Adli Tıp uzmanları, hastanın ameliyat edilmek yerine öncelikli olarak idrar yolundaki drenajın sağlanarak takibe alınması gerektiği yönünde oy birliğiyle görüş bildirdi.
Anatomik Riskler Görmezden mi Gelindi?
Müşteki avukatı Yusuf Çakal’ın şikayet dilekçesinde ise Günaydınlı'nın geçmişte geçirdiği sezaryen ameliyatları nedeniyle mesane yapısının bozulduğu ve sağ üreterin normal yerinde bulunmadığı ifade edildi. Ameliyat sırasında bu durum fark edilmesine rağmen operasyona devam edildiği, gelişen komplikasyonların hasta kayıtlarına açıkça işlenmediği ve zamanında müdahale edilmeyerek tıbbi standartların dışına çıkıldığı öne sürüldü.
Yasal Süreç Nasıl İlerledi?
Olayın ardından M.B.K. hakkında Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulundan soruşturma izni alındı. Doktorun bu karara yaptığı itiraz, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi tarafından kesin olarak reddedildi.
Suçlamaları kabul etmeyen sanık M.B.K. ise ifadesinde yaptığı tüm işlemlerin tıbbi kurallara uygun olduğunu ve herhangi bir kusurunun bulunmadığını savundu.
Doktor M.B.K.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde Erzurum 2. Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak.





