Tekirdağ il genelinde hizmet veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında, temel hijyen ve temizlik malzemelerinin aylardır tedarik edilmediği iddia edildi.

Edinilen bilgilere ve ortaya atılan iddialara göre; sağlık çalışanlarının nöbet tuttuğu ve 7/24 esasına göre faaliyet gösteren 112 istasyonlarına yaklaşık 4 aydır tuvalet kağıdı, paspas ve genel temizlik malzemeleri gibi en temel ve zaruri ihtiyaçların ulaştırılmadığı öne sürüldü.

Normal şartlar altında ilgili İl Müdürlüğü tarafından düzenli olarak temin edilerek istasyonlara dağıtılması gereken bu malzemelerin uzun süredir verilmemesi, yoğun bir mesai harcayan acil sağlık personelini zor durumda bırakıyor. Sağlık hizmeti sunulan bu alanlarda hijyenin kritik önem taşımasına rağmen yaşanan bu tedarik sorununun kaynağı henüz bilinmiyor.

Doğum sonrası şüpheli ölüm. Doktor tutuklandı
Doğum sonrası şüpheli ölüm. Doktor tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Personelin kendi imkanlarıyla veya zorlu şartlarda hijyeni sağlamaya çalıştığı belirtilirken, yetkili mercilerden konuya ilişkin resmi bir açıklama veya tedarik probleminin çözümüne yönelik acil bir adım atılıp atılmayacağı merakla bekleniyor.