Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İskenderun’daki Türkiye Cumhuriyeti Gemisi (TCG) Sancaktar ve Bayraktar’ın bölgede her türlü sağlık hizmetini sağladığını bildirdi. CNN Türk Muhabiri Burçak Bozkuş geminin içini görüntüledi. Bozkuş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Dün gece İskenderun Limanı’na Deniz Kuvvetleri’ne bağlı TCG Sancaktar gemisi yanaştı. Sahra Hastanesi olarak hazırlandı.
Deniz Kuvvetleri’ne bağlı gemi sahra hastanesi olarak hazırlandı. İçerisinde Deniz Kuvvetleri, UMKE ekipleri var. Dün gece birçok iş makinesi ve yardım malzemesiyle İskenderun’a yanaştı.
Kalanlar da dağıtılmak üzere hazırlandı ve bu hastane buradaki depremzedelere hizmet için bu alana geldi.
Gemiyi 3 alana bölmüşler ilk alan yeşil alan. 3 kategoriye ayrılmış yeşil alan, sarı alan, kırmızı alan. Yeşil alan ayakta tedavi için hazırlanan alan, daha az yara almış hastalar için hazırlanan alan. 120 yatak kapasitesi var. Gerektiğinde 500’e kadar kapasitesi çıkabiliyor. Birkaç saat içerisinde hasta alımına başlayacak. İş makineleri ile dün gece hazırlandı. Daha az hasar almış kendini daha iyi hisseden hastaların tedavisi bu alanda yapılacak.