Şube Başkanı Hidayet Güler liderliğinde yapılan açıklamada, hastanelerde başlatılan hasta memnuniyeti ziyaretlerinin önemli bir adım olduğu belirtilirken, sağlık çalışanlarının sesinin de duyulması gerektiği vurgulandı.“ Hastanelerimizde yeni bir dönem başladı. Yönetim tarafından görevlendirilen ekipler, yatan hastaların şikayetlerini dinliyor, memnuniyetlerini ölçüyor. Bu harika bir başlangıç, alkışlıyoruz!” diyen Güler, bu çabanın sağlık çalışanlarının memnuniyetini de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini savundu.
Güler, “Sağlık personelimiz gece gündüz fedakârca çalışıyor. Onların kaliteli hizmet sunabilmesi için mutlulukları, hastalar kadar önemli” dedi.
Bağımsız Değerlendirme Sistemi Önerisi
Karabük Genç Sağlık-Sen, sağlık sisteminin kanayan yarası olarak gördüğü liyakatsiz yöneticiler ve zayıf iletişimle çalışanları demoralize eden yönetim anlayışına dikkat çekti. Güler, Sağlık Bakanlığı’na seslenerek, “İğneyi kendimize batırma vakti geldi! Bağımsız, adil ve şeffaf bir değerlendirme sistemi kuralım” çağrısında bulundu. Önerilen sistemde, hastane yönetimlerinden ayrı ekiplerin sağlık çalışanlarının memnuniyetini ve yöneticilerin iletişim becerilerini değerlendirmesi hedefleniyor.
Sağlık Çalışanları Yöneticilerini Puanlasın!”
Sendikanın önerisi net: Sağlık çalışanları, yöneticilerini liyakat, adalet ve iletişim becerileri üzerinden puanlasın. Güler, “Kim liyakatli, kim adil, kim etkili liderlik yapıyor, görelim! İyi yöneticiler baş tacı edilsin, sorunlu olanlar ya kendilerini düzeltsin ya da koltuklarını ehil ellere bıraksın” dedi.
Liyakatsiz yöneticilerin sadece çalışanları değil, hastaların aldığı hizmeti de olumsuz etkilediğini belirten Güler, “Bu yara kangrene dönüşmeden neşteri vuralım!” ifadesiyle değişim çağrısını güçlendirdi.“
Mutlu Çalışan, Kaliteli Hizmet Demektir”
Karabük Genç Sağlık-Sen, bağımsız ve şeffaf bir değerlendirme sisteminin tüm sağlık sektörünü ayağa kaldıracağını savunuyor. Güler, “Mutlu çalışan, kaliteli hizmet demektir. Liyakatsiz ve iletişimiyle çalışanları demoralize eden yöneticilere dur deme zamanı!” diyerek sağlıkta devrim için liyakat ve adaletin öncelik olması gerektiğini vurguladı.Sağlık sisteminde köklü bir değişim için harekete geçen Karabük Genç Sağlık-Sen, “Şimdi iğneyi batıralım, sağlık sistemimizi şaha kaldıralım!” sloganıyla tüm paydaşları bu sürece destek olmaya çağırdı.