Hakan Usta’dan boşalan koltuğa kimin geleceğine yönelik karar ise haftaya netleşecek. Trabzon Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şen ile Artvin Sağlık İl Müdürü Opr. Dr. Gürol Köroğlu’nda birisi tercih edilecek. Trabzon milletvekilleri ve İl Başkanlığının Şen’i istediği, ancak Bakan Memişoğlu’nun ise
‘Bana sınıf arkadaşımı görevden aldırdınız. O zaman atamayı da kimseye bırakmam’ modunda olduğu ve Artvin il sağlık müdürünün bir adım öne geçtiği konuşuluyor. Usta’nın yarılması halinde Trabzonlular İl sağlık müdürlüğünde Destek hizmetleri Başkanı Dr. Erdem Şen ile Kamu Hastaneleri Başkanı Dr.Oğuz Kara’dan birini görmek istiyordu.


OPR. DR. GÜROL KÖROĞLU
1980 yılında Artvin/Şavşat'ta doğdu. Şavşat'ın Düzenli köyüne kayıtlı ailenin mensubu. İlkokul,Ortaokul ve Liseyi Şavşat'ta okudu. 1997-2003 yılları arasında KTÜ Tıp Fakültesinde Tıp eğitimini tamamladı. Uzmanlık eğitimimi ise 2004-2009 yılları arasında S.B. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3.Genel Cerrahi Kliniğinde tamamladı. 2009 yılında 28. DHY kapsamında Şavşat Devlet Hastanesi'ne Genel Cerrahi Uzmanı olarak atandı. 2010-2013 ve 2017-2020 yılları arasında Şavşat Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini ve aralıklı olarak Şavşat Toplum Sağlığı Başkanlığı görevini yürüttü. Eylül 2020 tarihinden itibaren Artvin İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürütmekte. Evli ve biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuk babasıdır.

Hiandco Collective: Sanat ve Tasarımla Yaşamınızı Renklendirin
Hiandco Collective: Sanat ve Tasarımla Yaşamınızı Renklendirin
İçeriği Görüntüle


PROF.DR. AHMET ŞEN KİMDİR?
1973 yılında Samsun’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun/Bafra’da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. (1998-2000) Gümüşhane Şiran Devlet H, (2000-2005) Trabzon Belediyesi Tabipliği, (2005-2009) KTÜ Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında ihtisasını tamamladı. (2010) Ardeşen DH, (2011) Kaçkar DH kurucu Başhekim yardımcısı, (2012-2018) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Anabilim dalı başkanlığı, Fakülte Kurulu üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu üyelikleri ve birçok akademik kurullarda görevlerde bulundu. 2017 yılında Doçent oldu. (2018) Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Doçent Doktor kadrosuna atandı.
(2019-2021) SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim olarak görev yaptı. Halen SBÜ Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathaneler idari sorumluluğu, Fakülte Yönetim Kurulu ve Bilimsel Araştırmalar Etik Kurul üyeliği görevlerine devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında çok sayıda bilimsel çalışması yayınlandı. Ulusal ve uluslararası sempozyum ve kongrede başkanlık, düzenleme kurul üyeliği, oturum başkanı ve konuşmacı olarak görev aldı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası kitaplarda editörlük ve bölüm yazarlığı yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Muhabir: AYTEKİN AKAY-Taka Gazetesi

Kaynak: RSS