Zirkonyum kronlar size doğal dişlerin konforunu, güvenliğini,  dayanıklılığını ve görünümünü verir.

Zirkonyum Diş nedir?

Zirkonyum diş, çok sayıda elverişli özelliğe sahip güçlü bir kristal türüdür. Kristal uzun ömürlü ve yok edilemez olmasıyla bilinir. Zirkonyum da farklı değildir. Zirkonyum diş, gücü ve dayanıklılığının yanı sıra insan vücuduyla da uyumludur ve bu kullanımını tıp alanında popüler hale getirir.

Zirkonyum Diş Kaplamalar nasıl uygulanır? 

Dişlerin küçültülmesi lokal anestezi altında gerçekleştirileceğinden hasta hiçbir şey hissetmeyecektir. Daha sonra özel aletlerle kalıplar alınarak laboratuvara gönderilir. Uygulama seansları ve dişlerin kesilmesi sırasında hastanın rahatlığı için geçici kaplamalar üretilir. Kaplamaların rengine, şekline ve boyutuna hasta ve diş hekimi ortaklaşa olarak uygulama sırasında karar verilir.

Zirkonyum Diş Kaplama Tedavisi ne kadar Sürer?

Alt yapısında metal kullanılmadan, beyaz renkli bir alaşım olan zirkonyumun işlenmesiyle yapılan kaplamalardır. Zirkonyum diş kaplamalar en estetik kaplamalardır ve doğal dişlere en yakın kaplamalardır. Bu nedenle estetik diş hekimliğinde en çok tercih edilirler.

Tedavi süresi kaplama rengi, şekli ve boyutuna göre diş hekimi ile hasta arasında ortaklaşa karar verileceğinden gerekli seans sayısı bu kararlar ışığında belirlenebilmektedir. 

Zirkonyum Kaplamanın Özellikleri nelerdir?

Diş kronları genellikle eksik veya çürümüş dişlerin yerine implantlarla kullanılır. Diş köprüleri ve kısmi protezler için çapa olarak da kullanılabilirler.

Porselen ve altın uzun zamandır kron oluşturan geleneksel malzemeler olmuştur. Porselen kronlar daha doğal bir görünüm verebilir, ancak yontmaya daha yatkındır. Altın kronlar en ucuzdur, ancak çirkin bir görünüme sahiptir ve negatif alerjik reaksiyonlar üretebilir.

Kronlar zirkonyumdan da yapılabilir. Zirkonyum kronlar harika, doğal bir görünüm üretir ve rahatsız edici yan etkiler getirmez.

Zirkonyum Diş Kaplamanın Avantajları nelerdir?

Zirkonyumun en büyük avantajları şunlardır:

  • •              Vücut zirkonyumu reddetmediği için enfeksiyon, komplikasyon, ağrı, rahatsızlık ve kronlara alerjik reaksiyon olasılığı daha düşük olacaktır.
  • •              Leke veya kırıklardan kaynaklanan diş hasarlarının üst üste üst üste saklanmasında porselen yerine zirkonyum tercih edilir.
  • •              Kristalden yapılan zirkonyum neredeyse yok edilemez, en güçlü çiğneme ve ısırma faaliyetlerine kolayca dayanır. Aslında, zirkonyum porselenin beş katı daha güçlüdür. 
  • •              Aşırı sıcak ve soğuk sıcaklıklara karşı dayanıklıdırlar, bu da diğer kron türlerinde yaygın olabilecek diş için aşırı duyarlılık durumunu minimize eder.
  • •              Dayanıklılığı ile birlikte, zirkonyum kronlar da porselen kronlardan daha uzun ömürlüdür. Esas olarak zirkonyum yontmaya ve çatlamaya karşı daha dayanıklıdır.
  • •              Güçlü yapılarına rağmen zirkonyum kronlar hastanın doğal dişlerine uyacak şekilde kolayca şekillendirilebilir, boyutlandırılabilir ve renklendirilebilir. Zirkonyum kronların dövülebilir doğasının, yerini alan orijinal taçtan daha iyi şekillenmiş kronlar üretebileceği düşünülmektedir. Mükemmel şekil, boyut ve rengi oluşturma yeteneği hasta için çok daha iyi, daha doğal bir görünüm üretir.
  • •              Zirkonyum kronlar kristalden yarı saydam hale getiriliyor. Zirkonyumun berrak, yarı saydam görünümü, hastanın doğal diş rengine en iyi uyan, altın veya porselen kronlardan daha iyi mükemmel diş boyaması sağlar.
  • •              Altın veya porselen kronların aksine, zirkonyum kronların geleneksel kronları daha belirgin hale getiren metal bir tabanla kaynaştırılması gerekmez.

Zirkonyum Diş Fiyatları nelerdir?

Birçok tıbbi tedavi fiyatı gibi zirkonyum diş fiyatları da Türk Diş Hekimliği Birliğinin taban fiyat politikasına istinaden belirlenir.  Zirkonyum diş kaplama fiyatları gibi birçok işlem için aşağıda bu taban fiyat aralığını belirttik.

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları 2021

Fiyat

Veneer Kron -Zirkonyum diş kaplama fiyatı

1400 TL - 5000 Tl

Veneer Kron - Porselen kaplama fiyatı

1250 TL - 4500 Tl

Laminate Veneer - Porselen Seramik Kaplama

1900 TL - 6900 Tl

Veneer Kron -Zirkonyum Kaplama İmplantüstü

865 TL - 3000 TL

Tek Diş Geçici Kron Kaplama

185 TL - 2000 TL

Metal Desteksiz Porselen - Tam Seramik Kron

1660 TL - 4800 TL

Zirkonyum Kaplamaların Bakımı nasıl olur?

Sadece doğal dişleriniz için diş bakımı, günde en az iki kez 2 dakika fırçalamanız yeterli olacaktır. Lütfen diş ipi, gargara veya diş hekiminiz tarafından tavsiye edildiği takdirde diğer uygulamaları kullanmaya özen gösteriniz. Her 6 ayda bir düzenli kontrollere gelmeniz durumunda olası sorunlar öngörülecek ve gerekli aksiyonlar alınacaktır.

Zirkonyum Kaplamaların Ömrü ne kadardır?

Diş hekiminiz tarafından düzenli kontrollerinizi yaptırırsanız ve ağız ve diş bakımınızı ihmal etmezseniz uzun yıllar kullanabilirsiniz. Belirli bir dönem tahmin edilemez.

Editör: TE Bilisim