Akdeniz Üniversitesi’nin mevcut sistemi yerine devreye sokulan online sınav sistemi, sınavların aksamasına neden olurken, devreye sokulan sistemin sahibi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan çıktı.

YAZILIM MAĞDURİYETİ!

YAZILIM MAĞDURİYETİ!

Akdeniz Üniversitesi’nde Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın görevden alınması sonrasında yerine Rektör olarak atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Enstitü Müdürü Prof. Dr. Erol Gürpınar ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Bostancı Toptaş’ın kurduğu 1,5 yıllık firma AGEM Yazılım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, gündeme bomba gibi düştü

2016 yılında Akdeniz Üniversitesi Başhekimliği’nden istifa ederek ayrılan, geçmişte rektör danışmanlığı dahil pekçok görevde bulunan Prof. Dr. Murat Turhan’ın öncülüğünde 2019 yılı Temmuz ayında kurulduğu öğrenilen AGEM Yazılım’ın Turhan’ın Rektör Yardımcısı olduğu Akdeniz Üniversitesi’nin Sınav Otomasyon Sistemi’nin de sahibi olduğu ortaya çıktı. Sık sık hata verdiği söylenen ve öğrenciler tarafından da sosyal medyada tartışma konusu yazılıma ilişkin skandala karşı Rektör Özkan, Rektör Yardımcısı Turhan’a teşekkür edip plaket verdi. 20 Bin Lira sermaye ile 19 Temmuz 2019’da kurulan şirketin müdürü olan Murat Turhan’ın bedelsiz ve süresiz olarak üniversiteye verdiği söylenen ve kullanımında sorun yaşanan yazılımla haksız rekabete giren bir reklam yapıldığına da dikkat çekiliyor.

GAZETECİ VEFA DUYURDU!

Ankaralı gazeteci Muhammed Vefa, “Skandalın böylesi de var; Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, pandemiyi fırsata çevirdi. Mevcut sistemin olmasına rağmen Turhan, öğrencileri sahip olduğu sınav sistemine yönlendirip şirketini ayakta tutmaya çalışıyor. 1 aydır sınavlar yapılmıyor!” diye tweet atarken, konu Antalya’nın da gündemine düştü.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri üzerinde uygulanan ‘demo sınav’ ile başlayan tartışma, "Nitelikli eğitimden mahrumuz. Ayrıca mağdur edilmek istemiyoruz. Pandeminin faturası öğrencilere kesilemez" denilerek sosyal medyaya taşındı. Twitter’da “#Akdeniztipadaletistiyor”, “#akdeniztipmağdur” etiketleriyle öğrenciler, mağduriyetlerini aktardı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, öğrencilerin mağduriyetini sosyal medya paylaşımı ile kamuoyuna duyurdu.

REKTÖR TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'nin en iyi uzaktan eğitim alt yapısını oluşturduklarını, pandemi öncesi verilen yüz yüze eğitim kalitesine bu dönemde ulaşıldığını söyleyerek geçtiğimiz günlerde “Ben büyük bir gururla söyleyebilirim ki, Akdeniz Üniversitesi uzaktan eğitimin altından en iyi bir şekilde kalkmıştır" diyerek akademik sınav otomasyon sistemini kuran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan'a teşekkür etti ve plaket verdi.

Songül BAŞKAYA-Akdeniz gerçek

Editör: TE Bilisim