Sağlık çalışanları şiddete maruz kalıyor. Çok daha fazlası tehdit ediliyor ve sözlü saldırıyla karşılaşıyor. Şiddet uygulayanlar ise çoğunlukla hastalar ve yakınları. Geçen hafta Şanlıurfa merkez ve ilçe olmak üzere 3 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı.

NELER OLMUŞTU

Harran ilçe Devlet Hastanesine görevli 2 sağlık çalışanı, hasta yakını tarafından darp edildi. Hasta yakını hastasına bakılmadığı iddiasıyla Süleyman Cengiz ile Hemşire Hayriye Oruç’u darp etti. Saldırıya uğrayan 2 sağlık çalışanı yaralandı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir hasta kaldırım taşı ile acili bastı. Hasta kendisini tedavi eden Doktor ile tartıştı. Hızını alamayan hasta Doktor Sezer Eşfer’e kaldırım taşı ile saldırmak istedi.

Üst üste yaşanan şiddet vakalarının ardından Şanlıurfa’da vatandaşlara sorduk sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sebebi ne? Doktor eksiği olduğunu doktorların kendileriyle ilgilenmediklerini iddia edenler de oldu, doktorlara ihtiyacımız var veriler cezalar caydırıcı değil diyen de…

‘’DOKTORLAR HASTALARA BAĞIRIYOR’’

İletişim problemi olduğunu söyleyen Müslüm Geniş; ’Hastan yoğum bakımda bir insana doğru düzgün cevap vereceğine kalkıp bağırıyorlar kendileri o dereceye getiriyorlar niye görevini düzgün yaparsa kim ona ne diyebilir? Doktorlar zaten şikâyet ediyorlar her yeri gezdim böyle doktor görmedim hastalara doğru düzgün cevap vermiyorlar bu bizim Urfa'da geçerli’ ’diyerek doktorların hastalarla ilgilenmediklerini iddia etti.

‘’TÜM KAVGA BEKLEME SIRASINDA ÇIKIYOR’’

Doktorlara haksızlık yapıldığını söyleyen Hacer Tüzün;’’ Doktorlar ne yapabilir hastalar sırayı beklemiyor acele ediyor bir sürü hasta var doktorlar olmasa biz ne yaparız? Doktorların kapısında güvenlik olmalı can güvenlikleri yok. Geçtiğimiz gün oğlumu hastaneye götürdüm hasta içeri girdi ve doktora kızdı ve saldırdı tüm kavga sıra için’’ ifadelerinde bulundu.

‘’DOKTOR SAYILARININ ARTMASI LAZIM’’

Son zamanlarda sağlık çalışanlarına çok fazla şiddet uygulandığını belirten Ali Türkmen; ’Sağlık çalışanlarına son zamanlarda baya şiddet uygulanıyor bunlara baya önlem alınması gerekiyor tekbirler alınması gerekiyor devletin buna bir el atması lazım baya yoğunluk oluyor her bir doktora ekstra ekstra hasta düşüyor yani doktorlar ne yapabilir? bence doktor sayısı artması gerekiyor çünkü yetmiyor

Özel Haber: BÜŞRA FİDANCIOĞLU-Urfaantik

Editör: TE Bilisim