Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca Sağlık Bakanlığı yaparken sadece talimatlar verip kenara çekilmiyor. Tüm davranışları ile ve sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile  vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyor.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca, sürecin başlangıcından bu yana sosyal mesafe ve maske uyarısında bulunuyor.

En son Bursa'da bir pazar yerinde çekilen fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Evden çıkarken mutlaka maske takın. Ama maske, sosyal mesafe olmadan koronavirüs riskinden sizi uzak tutmaya yetmeyebilir" ifadelerini kullandı.
Ancak, bu sosyal mesafe olayını başta sağlık siteminin sınav ile atanan personelinin sınavsız atanan CEO’su sözleşmeli yöneticileri sendika temsilcileri anlamamış görünmektedirler.
Süreç boyunca sağlık çalışanın çalışma sahasında göremediğimiz, kapalı kapılar ardında oturan, esnek mesai uyguladığını personelden gizleyerek, müdür yardımcıları arasında esnek mesai uygulaması yapan ve sözleşmeleri Covid-19 Pandemisi nedeni ile uzatılan Sağlıgın CEO’larının yaptığı sosyal medya paylaşımlarda maske var ise de maalesef sosyal mesafe olayını görmek mümkün değil. Her ne kadar hemşireler gününde bir çok sözleşmeli yöneticiyi sahada göremedik ama sahaya inen sözleşmeli yöneticilerin  hemşireler günü nedeni ile yapılan yapılan paylaşımlarda sosyal mesafe göremediğimiz bir çok fotograf paylaşıldı. Maske takmadan, sosyal mesafeye uymadan oruç açılma fotoğrafları da yer aldı sosyal medyada. Çocukların dışarı çıkma yasağına rağmen sosyal medyadan çocuğu ile sokak fotoğrafı paylaşan Sözleşmeli Yöneticide.
Sendika temsilcilerinde de sosyal mesafe kaidesini maalesef göremediklerimiz mevcut.
Tabi bu yazdıklarımız Sağlık Bakanımızın tüm emeğine rağmen uygulamayanlara. Elbette örnek olan sendika temsilcileri ve Sözleşmeli Yöneticiler de var.
Sağlık Bakanım Sözleşmeli Yöneticilere Sosyal mesafeyi anlatamadı isek sağlık sisteminin önemini nasıl anlatırız
Editör: TE Bilisim