10 Bin metrekarelik 3 salondan oluşan İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi’nin bir salonunu Kızılay, bir salonunu da Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü depo olarak kullanıyordu.

Kar nedeniyle çöken çatı Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün tıbbi ve sağlık malzemelerini depoladığı depoydu.

Çatının çökmesiyle birlikte milyonlarca lira değerindeki tıbbi malzeme ve sağlık malzemesinin de zarar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

İnterteks Uluslararası Fuar Merkezindeki Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından depo olarak kullanılan salonda Kocaeli Devlet Hastanesi’ne bağlı 3 vardiya özel güvenlik görevlileri nöbet tutuyordu.

Kar nedeniyle çöken çatının altında ise tıbbi ve sağlık malzemelerinin yanında iki otomobilinde kaldığı öğrenildi. Deponun içine araç girişinin yasak olmasına rağmen bu araçların deponun içine nasıl ve kimler tarafından sokulduğu bilinmiyor.

Yapıldığı günden itibaren bir türlü amacına uygun kullanılmayan 30 Bin metrekare kapalı alana sahip İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi’nin çatısının çökmesinden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın gece yarısı olay yerine geldiği ve depo içinde inceleme yapıp, kimsenin fotoğraf çekmemesini, basına servis yapılmamasını ve olayın gizli tutulmasını istediği ifade edildi.
Kaynak:https://www.seskocaeli.com/haber/6508147/saglik-malzemeleri-coken-catinin-altinda-kaldi?fbclid=IwAR2129KU55F-2CpxMrYh_VGMwitb4J09H3dq9MNB22SBcOPyhlaKcVgdalg
Editör: TE Bilisim