Meme estetiği denildiğinde akla ilk gelen meme büyütme operasyonu olur. Meme büyütme ya da sıklıkla kullanılan adı ile göğüs büyütme yöntemleri birçok kadını hayalindeki dolgun ve dik göğüslere ulaştıran günümüzde en popüler estetik uygulamalarıdır. Güzel göğüs yapısına sahip olmak her kadının arzu ettiği bir özelliktir. Küçük memeleri olduğunu düşünen birçok kadın bulunuyor ve kimi zaman bu durum özgüvenlerini bile zedeleyebilir. Kişiye özel bir planlama ile oluşturulan meme büyütme estetiği kadınlara kendisi için en doğal ve en güzel meme profilini yaratmayı hedefler. 

KÜÇÜK MEMELER KADINLAR İÇİN NEDEN BİR SORUN? 

Küçük memeler gerçekten bir sorun mu? Aslında herkesin kendini iyi hissettiği vücut yapısı en ideal ve en güzel hali olsa da bazı kadınlar tarafından küçük memeler hem fiziksel hem de psikolojik bir sorun olarak görülebilir. Kadınlık algısında önemli bir unsur olan göğüslerin küçük olması, kişinin dişilik imajının olmadığını düşünmesine ya da kendini eksik hissetmesine sebep olabilir. Seçilen destekli, push up özellikli sutyenlerle ile dolgun göğüs havası kıyafet altında yaratılabilse de özellikle dekolteli kıyafet ya da yaz aylarında bikini, mayo giymek istenilen zamanlarda bu sorun daha netleşir. Giyilen kıyafetlerde göğüs kısmında büyük bir boşluk kalması basit bir sorun gibi görünebilir; ancak kimi kadınlar için bu oldukça özgüven zedeleyen bir durumdur. 

Hacimsiz ve simetrik göğüs yapısı maalesef birçok kadın için beğenilmeme duygusuna yol açabilir. Küçük meme hacmi kimi zaman, dekolte bölgesinin ön plana çıkmaması ile fiziksel ve buna bağlı özgüven eksikliği ile psikolojik sorunlar yaratabilir. Peki göğüsler nasıl büyür? Doğru teknik ile uygulanan silikon meme protezi ya da yağ enjeksiyonu ile meme büyütme sizi arzu ettiğiniz güzel göğüslere ulaştırır; ancak önemli olan sizin bundan sonraki süreçteki mutluluğunuz için bu konuda verdiğiniz karardır. “Neden meme implantı yaptırmak istiyorsunuz, göğüse silikon uygulanması ile göğüs büyütmek sizi mutlu edecek mi?” bu noktada düşünülmesi ve karar verilmesi gerekir. 

Meme büyütme estetiği konusunda aceleci davranmayın ve düşünmek için kendinize zaman ayırın. Göğüs büyütme ameliyatı için tercih edeceğiniz estetik cerrahı iyi araştırın. Bu konudaki çalışmalarını inceleyin. Göğüs büyütme ameliyatları fiyatları sizin için ilk ve en önemli kriter olmasın. Estetik cerrahınız ile ameliyat hakkında sağlıklı ve net bir iletişim kurmanız önemli. Doktorunuzdan bu ameliyatın sizin için uygun olup olmadığına dair ayrıntılı bilgi isteyin. Ameliyata hazırlık ve meme büyütme sonrası yaşayacaklarınız hakkında konuşun. Göğüse silikon uygulamaları neler, meme protezi çeşitleri neler tüm bu konular çerçevesinde bilgi alın. Meme büyütme ameliyatı ile ilgili aklınızda bir soru kalmayacak şekilde karar verin. Cerrahi yapılacak merkezin gerekli altyapı ve şartlara sahip olduğuna emin olun. Estetik cerrahınıza bu konu hakkında soru sormaktan çekinmeyin. Meme Büyütme ile ilgili ayrıntılı bilgi için sayfayı ziyaret edebilirsiniz. 

MEME BÜYÜTME ESTETİĞİ İÇİN EN UYGUN ADAYLAR 

Meme büyütme estetiği olmak isteyen kadınların meme gelişiminin tamamlanmış olması gerekir. Genellikle bu 20 yaş ve sonrası dönemdir. Vücutla uyumsuz küçük göğüsler kimi zaman genetik olabilir. Göğüslerini beğenmeyen, küçük bulan her kadın aslında meme büyütme estetiği için uygun bir adaydır. Meme boyutunu büyütmek isteyen kişiler dışında emzirme ya da kilo verme dönemlerinden sonra meme hacmini kaybetmiş kadınlar da meme büyütme estetiği ile yeniden dolgun ve dik göğüslere kavuşabilir.  

Yapısal olarak küçük memelere sahip kadınlara, doğuştan meme yapısı gelişmeyen ve meme hacmi olmayan kadınlara, bir göğüs ölçüsünün diğerine göre farklı ebatta olması; yani meme asimetrisi olan kadınlara, doğum veya kilo kaybı sonrası memede sarkma hacim kaybı gibi bozulmalar yaşayan kadınlara meme büyütme estetiği uygulanabilir.  

MEME BÜYÜTME OPERASYONU VE SİLİKON SEÇİMİ 

Meme büyütme operasyonu yaptıracak kişilerin sıklıkla merak ettiği konu meme protezi; yani silikon seçimi olur. Kimi zaman meme büyütme estetiği isteyen kişiler çevresinden duyduğu ya da arkadaşının yaptırdığı “300 - 400 cc damla silikon istiyorum” gibi kararlarla cerraha başvurur. Öncelikle bilmelisiniz ki; herkesin göğüs kafesi, meme dokusu, kas yapısı, cilt kalitesi farklıdır. Her meme protezi modeli herkese uygun olmaz. Analiz yapmadan standart bir modele karar vermek doğal silikon görünümünü yakalamayı zorlaştırır.  

Örneğin; kişi 300 cc’lik bir damla silikon modelini arkadaşında görüp ve beğenebilir. Bu damla silikon ölçüsü, minyon olarak belirttiğimiz bir vücut yapısına uygun olabilir; ama göğüs kafesi geniş, daha uzun ve daha yapılı bir kadın vücuduna uygun olmaz. Farklı bir şekilde örneklendirecek olursak meme dokusu çok az olan bir kadına 85 beden göğüs oluşturabilmek için 350 - 400 cc silikon boyutu gerekirken; bu kişiye göre daha fazla meme dokusu olan bir kadına 300 cc silikon yeterli gelebilir. Yapılması gereken göğüs analizi sonrasında en güzel ve en doğal duracak silikon ölçüsüne karar vermektir. Farklı boyutlarda olan meme protezinin aynı zamanda serum içerikli ve silikon yapı olarak farklı türleri vardır. Yine pürüzlü ya da pürüzsüz yüzey olarak farklı silikon tipleri de vardır. Kişiye hangi meme protezinin uygun olacağına cerrahın yapacağı muayene, gerekli ölçüm ve 3 boyutlu modellemeler sonunda karar verilir.  

“Hangi meme protezi daha güzel ve doğal durur?”. Bu aşamada en doğru kararı verebilmek için 3D göğüs estetiği simülasyonu uygulamasından destek alınır. 3 boyutlu göğüs analizinde kişinin birebir vücut ölçüleri alınır ve ayrıntılı fotoğraflama ile görüntüler sisteme aktarılır. Cerrah, özel bir yazılım sayesinde bilgisayar ortamında kişinin vücuduna farklı modelde silikon tiplerini uygular ve örnek modellemeler yaratır. Kısacası, kişiye meme büyütme ameliyatı sonrası sahip olacağı yeni göğüs yapısı ameliyat öncesinde 3 boyutlu olarak gösterilir. Bu süreçte sağlıklı bir hasta hekim iletişimi çerçevesinde değerlendirme gerçekleşir. Kişinin istekleri ve hekimin olasılıklar çerçevesinde yönlendirmesi ile en doğal silikon modeli tercih edilir. 

Meme büyütme ameliyatında akla takılan temel sorulardan biri de “damla silikon mu, yuvarlak silikon mu” olur. Her iki silikon tipinde de doğru hasta seçimi önemlidir. Doğru hasta ile kastedilen vücut tipine en uygun meme protezi şekline karar vermektir. Doğru hasta seçimi ile her iki tip silikon ile meme büyütme estetiği sağlanabilir ve doğal, mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Damla silikon, anatomik silikon olarak da bilinir. Bu meme protezinde silikon, göğüs şeklini taklit eden damla şeklindedir. Kadınlar tarafından daha sıklıkla tercih edilen modeldir.  

SİLİKON İLE MEME BÜYÜTME AMELİYATI NASIL YAPILIR? 

Küçük meme yapısı kadınlar arasında yaygın bir durumdur. Bu nedenle estetik cerrahi operasyonlar arasında meme büyütme ameliyatı ilk sıralarda yer alır. Meme büyütme estetiği ile göğüslere dolgunluk kazandırılabilir ve var olan asimetri sorunu düzeltilebilir. Özellikle doğum ve kilo verme sonrası kaybedilen meme dokusu tekrar oluşturulabilir. Meme büyütme estetiğinde cerrahın dikkat ettiği birçok nokta vardır. Meme şekli, meme hacminin yanı sıra memelerin bitişiklik ya da ayrıklık derecesi, göğüs kafesi yapısı, memelerin omuz, kalça ve bel genişliğine oranı, kişinin boy ve kilosu gibi farklı kriterleri de göz önünde bulundurur.  

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi altında gerçekleşir. Kişinin operasyon öncesi gerekli tüm tahlil ve tetkikleri yapılır. Silikon yani meme protezi uygulanması için kişinin durumuna göre karar verilen bölgede küçük kesiler yapılır. Bu bölgeler genelde koltuk altı ve meme altı kıvrımıdır. Cerrahide hedef, silikon protezin en iyi şekilde kamufle edilmesi olduğu için yine kişinin durumuna göre silikon; göğüs kasının altına, bu kas zarının altına, bu kas zarının altına ya da direkt meme dokusunun altına konulur. Meme büyütme ameliyatı genel olarak 1-2 saat içinde tamamlanır. Hastanın hastanede bir gün yatması gerekir. Ertesi gün kontroller sonrası kişi taburcu edilir. 

MEME BÜYÜTME ESTETİĞİ SONRASI BENİ NELER BEKLİYOR? 

Meme büyütme estetiği sonrası birkaç gün hafif derecede ağrı, şişlik gibi durumlar hissedilebilir. Önerilen ağrı kesici ilaçlar ile bu ağrılar kontrol altına alınabilir. 

Operasyon sonrası iyileşme süresi kişinin yapısına bağlı bir durumdur. Ancak genel olarak cerrahi sonrası ilk 5 gün evde istirahat önerilir. Bir hafta sonra kişi, eski iş ve sosyal yaşamına geri dönebilir. Ağır bedensel işlerde çalışan kişilerin bu konuda daha dikkatli olması gerekir. 

Meme büyütme estetiği sonrası dikiş alımı gibi artı bir işlem olmaz; çünkü operasyonda eriyen dikişler kullanılır.  Meme protezinin uygulanması için yapılan kesiler nedeni ile oluşan izler, ilk hafta belirgin olsa da 6 ay içinde bu kesi izleri silik hale gelir. 

Belirli bir süre ağır kaldırmamanız, spor yapmamanız ve özel bir sutyen kullanmanız gerekir. Meme büyütme estetiği sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda hekiminiz sizi taburcu olmadan bilgilendirir. Bu konuda detaylı bilgi için Meme Büyütme sayfasını inceleyebilirsiniz. 

Meme büyütme estetiği sonrasında kadınların merak ettiği bir konuda emzirme fonksiyonlarının etkilenip etkilenmediğidir. Meme büyütme ameliyatında uygulanan teknikler emzirme fonksiyonlarını korumayı amaçlar. Doğru bir alana uygun teknikle konulan silikon meme protezinin süt kanalları ile bir bağlantısı olmaz. 

GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYATI FİYATI 

Daha dik ve dolgun göğüsler için kalıcı sonuçlar yaratan meme büyütme ameliyatı yarattığı fiziksel görünüm ile kişinin belki de yitirdiği özgüvenini tekrar kazanmasını sağlayan önemli bir estetik operasyondur. Meme büyütme ameliyatında kişiye özel bir süreç ile ilerlenir. Bu çerçevede kullanılan meme protezi çeşidi, uygulanan teknik gibi tüm ayrıntılar farklı olur. Bu nedenle de göğüs büyütme operasyonu için standart bir fiyat belirtilemez. Estetik cerrahınız ile yapılan görüşme sonrasında belirlenen silikon meme protezi seçimine ve yapılacak işlemlere göre meme büyütme estetiği fiyatı verilir. 

Editör: TE Bilisim