Türkiye'de ilk vaka 11 Mart 2020 tarihinde görülmesinden bu yana resmi istatistiklere göre 386 bin 820 vaka görülürken, 10 bin 339 kişi yaşamını yitirdi.  Zonguldak'ta hayatını kaybeden 84 yaşındaki N.G'nin önce cenaze namazı kılındı, sonra ise aileye N.G.'nin pozitif olduğu söylendi. Aile ve cami hocası karantinaya alındı.

ÖLÜM BELGESİNDE 'DOĞAL ÖLÜM' YAZIYOR!

İddialara göre N.G. hafta başında havale geçirdiği için Zonguldak Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acil Serviste tedavi altına alınan N.G'ye hemen koronavirüs testi yapıldı. Gece yarısında ise sonuçlar henüz çıkmadan akrabaları N.G.'nin vefat ettiğini öğrendi. N.G.'nin akrabaları ölüm belgesinde 'doğal ölüm' yazması sebebiyle cenaze töreni düzenledi. Cenaze törenine ise N.G.'nin birçok akrabası katıldı.

AİLE, POZİTİF OLDUĞUNU DEFİNDEN SONRA ÖĞRENDİ

Buraya kadar her şey normal gözükse de cenaze töreni gerçekleştirildikten sonra Sağlık Bakanlığı yetkilileri N.G.'nin vefat ettiğinden habersiz bir şekilde oğlu ile görüştü. Bakanlık yetkilileri telefonda; N.G.'nin koronavirüs testinin pozitif çıktığını, evdeki diğer kişilerin de karantinaya alınacağını söyledi. Milli Gazete'ye ulaşan N.G.'ni torunu S.G. 'Dedem vefat ettikten sonra cenaze işlemleri normal bir şekilde yapıldı. Cenazesi yıkandı ve namazı kılındı. Definden sonra bakanlıktan babamı aradılar. Dedemin testi pozitif çıkmış. Bize defin işlemi yapıldıktan sonra söylüyorlar. Neden defin olmadan önce sonuç açıklanmıyor?" diye konuştu.

AİLE VE CAMİ HOCASI KARANTİNAYA ALINDI

N.G.'nin defin işlemi gerçekleşmesinden sonra pozitif olduğunu öğrenen aile üyeleri karantinaya alındı. 50'den fazla kişinin katıldığı cenaze namazında sadece cami hocasının karantinada olduğunu söyleyen S.G., "Hastane yetkileri ile görüşmek istememize rağmen bizimle görüşmeyi kabul etmediler. 6 gündür karantina altındayız. Ablamın testi negatif çıktı. Dedemin pozitif olduğunu daha geç öğrenseydik sonuç daha kötü olabilirdi. Çünkü dün benim nikahım vardı, hafta sonu da düğünümüz olacaktı. Böyle bir durumda hastalık kaç kişiye daha bulaşacaktı bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Milli Gazete

Editör: TE Bilisim