3yıl önce dünya evine giren ve  çocuk sahibi olabilmek için 2 yıldır  tedavi görren Karabaş çifti hamilelik haberinin ardından, . Sakarya’da bulunan özel bir hastaneye  muayene için giden Karabaş çiftine  Karabaş çifti, Doktorun bebeğin kalp atışının durduğunu söyleyip kürtaj için rapor hazırladıgını idda etti.

Çift  bunun üzerine Sakarya Eğitim ve Araştırma Kadın Doğum Hastanesi’ne müracaat etiklerinde ise  bebeğin sağlıklı olduğunu öğrendi. 

Karabaş  çift i şu an 4.5 buçuk aylık olan bebeklerinin sağlıklı olduğunu söyleyerek,  özel hastanede yaşadıklarını idda ettikleri ihmal iddasını  Sağlık Bakanlığı’na bildirdiklerini ve konunun araştırıldığını söyledi.. Karabaş, “Ben bu durumdan dolayı kesinlikle şikâyetçiyim. Sağlık Bakanlığı’na şikâyette bulundum. Sonucun gelmesini bekliyorum. Bunun ardından Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım. 20 saat öncesi çocuğun kalbi durdu. Sonrası nasıl çocuğun kalbi çalışır? Biz bunu bilemeyiz. Ama ben bundan sonra özel hastanede doktorlara güvenemem. Bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin kimsede mağrur olmasın diye Sağlık Bakanlığı’na suç duyurunda bulunacağım. Ardından hastane ve doktor hakkında şikâyete bulunacağım” diye konuştu.
Kaynak:http://www.bizimsakarya.com.tr/guncel/ozel-hastanede-skandal-ihmal-h65116.html Nurettin ERYILMAZ

 

Editör: TE Bilisim