"Hastanenin yerini kim seçti"

"Hastanenin yerini kim seçti"

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a sert tepki gösterdi. Başkan Çankır, “Son günlerde ilimiz, AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın beceriksizliklerini, dezenformasyon yaparak gizleme çabalarına sahne oluyor” dedi.

CHP’li Çankır açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Mustafa Savaş, sen belediyecilikten ne anlarsın?

Sözüm ona işin olan bankacılıkta bile durumun ortadayken, hangi birikiminle, formasyonunla belediyecilik ahkâmı kesiyorsun, hakikaten ilginç.

Ortada yapmaya çalıştığınız bir devlet hastanesi var, bitiremiyorsunuz; beceriksizliğinize kılıf, iftiraya zemin öyle mi?
Bak ben sana şimdi ilkokul çocuğuna anlatır gibi, tane tane konuyu anlatayım.

1-Bu hastanenin yerini kim seçti, tarım arazisinde olmasına kim karar verdi, planı kim hazırladı? Cevap: Bakanlık
2-Bu hastanenin inşaatını kim yapıyor, daha doğrusu bitiremiyor? Cevap: Bakanlık. Bunun Büyükşehirle bir ilgisi var mı? Cevap: Hayır, yok!
3-Bu bölgenin imar planı var mı? Cevap: Yok!
4-Bu hastanenin çevresine yol alt yapı için planlama gerekiyor mu? Cevap: Evet, gerekiyor!
5-Planlamayı izin de vermediğinize göre kim yapacak? Cevap: Bakanlık, yani Büyükşehir’in yetkisi yok!
6-Bunun için gereken kamu yararı kararını alan Toprak Koruma Kurulu’na kim başkanlık ediyor? Cevap: Aydın Valiliği
7-Toprak Koruma Kurulunun üyeleri kimler? Cevap: Tarım İl Müdürlüğü, DSİ bölge Müdürlüğü, Defterdarlık, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, ADÜ, TEMA, Ziraat Mühendisleri Odası, Ticaret Odası!
8-Büyükşehir Belediyesi bu kurulda kaç kişiyle temsil ediliyor? Cevap: Yalnızca bir!
9-Toprak Koruma Kurulu’nun aldığı bu kararı kim onaylıyor? Cevap: Aydın Valiliği!
10-Aydın Valiliği’nin onayından sonra kim onaylıyor? Cevap: Çevre ve Şehircilik Bakanı
11-Peki, Çevre Şehircilik Bakanının bizzat onayladığı bu kararı onaylamayan kim? Cevap: Tarım Bakanı(Haber Aydın)

Ceren YILDIZ

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emektar
Emektar - 2 hafta Önce

Yenı hastaneler sehır merkezine uzak ucra yerlerde hastanın ve calısanın gıtmesı zahmetli, ekstra bir ıhtıyacın olsa yandın

SIRADAKİ HABER