İstanbul'da birçok hastanede yer alan otomat sistemleri arızalı. Arıza olduğunu bilmeyen hasta yakınları ve sağlık çalışanları ne otomata attıkları parayı alabiliyor ne de istedikleri ürünü... Verdikleri paraları ve almak istedikleri ürünleri alamayan sağlıkçılar, hasta yakınları duruma tepkili. Özellikle İstanbul Okmeydanı'nda bulunan Prof. Cemil Taşçıoğlu Eğitim ve Araştırma Merkezi, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yer alan otomatlar sorun yaratıyor. 

'NE PARAMIZI VERİYOR NE DE ALMAK İSTEDİĞİMİZ ÜRÜNÜ...'

Hastane kantinlerine alternatif olarak açılan otomat sistemini 'soygunculuk' olarak yorumlayan bir hasta yakını 15 gündür Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşadıklarını anlattı: "Otomata para atarak çay almak istedim. Ancak beklediğim çayı bir türlü alamadım. Çünkü kağıt bardak yokmuş! Bunu da benim gibi mağdur olan birinden duydum. Ben de paramı almak istedim fakat paramı da alamadım. Geçici bir sorun diye fazla kurcalamadım. 15 gün boyunca otomattan çay veya kahve almak istedim ve bir kez bile bu hizmeti alamadım. Her seferinde de paramı alan otomat bu parayı da iade etmedi. Bu sorun da nedense hep akşamları yaşanıyor. Benim gibi mağdur binlerce insan var. Bu makineler ne ürünü veriyor ne de boş yere verdiğimiz parayı...."

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan otomatlardan sadece hasta yakınları şikayetçi değil. Sağlık çalışanları da otomatlardan şikayetçi. Çünkü ne almak istedikleri çayı, kahveyi alabiliyorlar ne de paralarını. Bunun nedenini soran mağdurlara ise hiçbir yanıt verilmiyor. 

SORUN BÜYÜYOR...

Otomat sistemlerinin bugüne kadar ürün satmadan aldığı para miktarı belli değil. Ayrıca yaşanan 'otomat arızası' sadece Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle sınırlı değil. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan otomatlarda da aynı sorun yaşanıyor. Makinede su olmasına rağmen otomata para gönderenler ne içme sularını ne de paralarını alabildi. 

https://www.gazeteduvar.com.tr/hastanelerde-otomat-soygunu-parayi-aliyor-urunu-vermiyor-haber-1539029

Editör: TE Bilisim