Daha Fazla Haber ve Güncel Paylaşımlarımız için  Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin

Personel Sağlık Net'i İnstagramda Takip Etmek İçin Tıklayın

Personel Sağlık Net'i Facebook'ta Takip Etmek İçin Tıklayın

Personel Sağlık Net'i Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayın

Son zamanlar hemen hemen tüm hastanelerin duvarlarında dikkat çekici bir şekilde hastaneye ait görüntü almanın yasak olduğuna dair yazılar yazılmaktadır.
Peki gerçekten yasak mıdır hastaneye ait görüntülerin alınması ve paylaşılması. Yoksa Hasta mahremiyeti ile ilgili olan bir genelgeyi uygulamak istediğimiz gibi mi uyguluyoruz.
Elbette Kişisel verilerin korunması kanun bakımından bir hastanın görüntüleri ve bilgileri paylaşılamaz. Ama bakıyorsunuz hasta bir ameliyat olmuş başarı diye sosyal medya da , yerel basın, ulusal basın her platformda paylaşılıyor. Bunu mu paylaşmak yasak yoksa hastanenin kirli lavolarını, çalışmayan otomasyon sistemlerini, yemekten çıkan bir maddeyi, uzayan kuyruklarını v.b.
Algı şuanda bu yönde ilerliyor öncelikle hastadan tam yazılı bir bilgilendirme ve onay alınmadan hastanın başarılıda olsa bir ameliyatını paylaşmak kişisel verilerin korunması kanuna girmektedir. Yani öncelikle sevgili sözleşmeli yöneticilerimiz hastaneni aksayan yönlerini haber yapmak isteyen, sesini duyurmaya çalışan hasta ve hasta yakınlarına yasak diye tepki gösterirken bu parametreye bir dikkat etseler.
Editör: TE Bilisim