Etnik burun estetiği, genel olarak kişiye özel planlanan bir operasyon olarak nitelendirilebilir. Her ırkın belli genel özellikleri bulunmaktadır. Buna bağlı olarak ırk yapısına göre planlanan ve uygulanan bir estetik türüdür. Etnik rinoplasti, burun estetiği ile ilgili merak edilen konular arasında yer aldığından etnik burun estetiği konusunu ele aldık. Konu ile ilgili bilgi almak isteyenler için faydalı bir blog yazısı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.

Etnik Rinoplasti Nedir?

Yüz orantıları, deri ve burun şekli bireyin ırk yapısına göre planlanan ve uygulanan estetik ameliyatlarına estetik rinoplasti denilmektedir. Genel olarak bakıldığında aslında tüm burun estetik operasyonlarının etnik olduğu söylenebilir. Nitekim burun estetiği kişiye özel bir işlem olduğundan dolayı her burun estetiği kişinin spesifik yüz hatlarına ve genel burun yapısına göre planlanmaktadır. Bununla birlikte bireylerin sahip olduğu farklı etnik yapıları, belli başlı karakteristik burun tiplerini ön plana çıkarmaktadır. Asyalıların burun yapıları göz önünde bulundurulduğunda, Türklerin burun yapılarına kıyasla genel olarak daha küçük ve kemersiz olduğu söylenebilir. Dolayısıyla kişilerin farklı etnik yapıları, farklı tipteki karakteristik burun yapılarının ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bu duruma bağlı olarak da yapılacak burun estetiği operasyonunun kapsamı değişiklik gösterecektir. Etnik rinoplastinin önemi de bu noktada ortaya çıkmaktadır. Etnik rinoplasti daha çok yumuşak burun hatlarına sahip Afrika, Uzak Doğu, Pasifik ve Karayipler bölgelerinde yaşayan insanları kapsamaktadır.

Etnik Rinoplasti Nasıl Yapılır?

Daha önce belirtildiği üzere farklı ırkların belli başlı karakteristik burun ve yüz yapıları bulunmaktadır. Etnik rinoplastide söz konusu genetik özellikler göz önünde bulundurulur ve kişinin etnik özellikleri olabildiğince korunmaya çalışılır. Etnik rinoplastide önemli olan kişinin ait olduğu etnik gruptan gelen karakteristik özelliklerin ortadan kaldırılması değil; kişiyi ait olduğu ırkın güzel bir üyesi haline getirmektir. Etnik rinoplastide bunun yanı sıra tüm burun ameliyatlarında olduğu gibi burun estetiğinin doğal olmasına özen gösterecek şekilde bir planlama yapılır. Dolayısıyla etnik rinoplasti yapılırken altın oran gözetilir. Yani kişinin yüzünün tüm unsurları ve hasta istekleri göz önünde bulundurularak bir yol haritası çizilir.

Etnik rinoplasti kapsamında hastanın da istekleri doğrultusunda belli bir oranda kıkırdak azaltma ya da çoğaltma uygulamalarına gidilmektedir. Bu yolla buruna tekrardan şekillendirme ve modelleme yapılmaktadır. Oluşturulan ameliyat planına göre eklenen kıkırdak greftleriyle burun hatları daha belirgin hale getirilebilir. Burun sırtı kıkırdak greftlerle büyütülebilir, burun uzatılabilir ya da burun ucu belirginleştirilebilir. Buna burun tabanını daraltma işlemi de dahildir. Bu noktada önemli olan doktorun size yapacağı muayene sonrasında elde ettiği sonuçları ve sizin taleplerinizi göz önünde bulundurarak oluşturduğu ameliyat planıdır. Etnik rinoplastide kullanılan burun estetiği tekniği de önemlidir. TAŞ Estetik Cerrahi Merkezi olarak biz etnik burun ameliyatlarında diğer tekniklere kıyasla daha üstün olan kapalı teknik burun estetiğini kullanmaktayız.

Etnik Burun Estetiği Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Etnik rinoplasti fiyatları ile ilgili muayene öncesinde net bir bilgi verilememektedir. Nitekim yapılan muayene neticesinde tam fiyat ortaya çıkmaktadır. Bunun ana sebebi etnik rinoplasti fiyatlarını etkileyen birçok faktör bulunmasıdır. Söz konusu faktörler arasında estetik doktorunun etnik rinoplastideki başarısı ve deneyimi, hangi hastanede kalınacağı, kaç gün hastanede kalınacağı gibi değişkenler sayılabilir.

Doç. Dr. Süleyman TAŞ Kimdir?

Dünyaca Tanınmış Plastik Cerrah, Doç. Dr. Süleyman TAŞ, 50’den fazla Uluslararası Bilimsel Yayını bulunmaktadır, 5+ Canlı Cerrahi Rinoplasti Kursu düzenlemiştir, yazdığı “Klinik Rinoplasti: Modern Cerrahi Tekniklere Algoritmik Yaklaşım” kitabı ile okurlara, deneyimi ne olursa olsun, en iyi rinoplasti uygulamasında ustalaşmalarını sağlamaktadır. Dr. TAŞ Yüz Plastik Cerrahisi ve Mikrocerrahi hakkında 2 Kitap Bölümü yazdı, 5+ En İyi Plastik Cerrah Ödülü kazandı, Total Yüz Rekonstrüksiyonu, Kol Replantasyonu, Ayak Replantasyonu gibi ileri mikrocerrahi deneyimi gerektiren imkânsız ameliyatlar ile basında sık sık yer aldı ve 100’den fazla kongreye konuşmacı ve öğretim üyesi olarak davet edilmiş, çok sayıda patentli enstrümanı, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Avrupa ve Türkiye Kurul Sertifikasyonuna sahiptir.

Editör: TE Bilisim