Ülkemize bin bir zorluklarla gelen gurbetçilerimiz yurt dışına çıkışlarda coronavirüs testine tabi tutuluyor.

Sağlık Bakanlığınca belirlenen yerlerde yapılan testler için vatandaşlardan bakanlığın hesap numarasına 110 TL yatırmaları talep ediliyor.

Trabzon’da bu parayı yatıran gurbetçilerden gittikleri hastanede ek olarak 100 TL daha istenmesi tepkiye neden oldu.

KANUNSUZ BİR ŞEKİLDE

Trabzon’da bu parayı yatıran gurbetçilerden gittikleri hastanede ek olarak 100 TL daha istenmesi tepkiye neden oldu. Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne giden gurbetçiler koronavirüs testi için kendilerinden ek olarak 100 TL daha istenmesine tepki göstererek, “Bizler tüm olumsuzluklara rağmen memleketimize gelip döviz bırakmak istiyoruz. Ancak kanunsuz bir şekilde bizden para almaya çalışan kurumları şikayet ediyoruz” dediler. Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan USTA yaşanan olaya el koydu. Usta, Seyahat belgesi istenmesinin zorunlu olmadığını, hastanelerin yatırılan 110 TL’nin dışında hiçbir ücret almaması gerektiğini söyleyerek, haksız bedel isteyen hastaneler hakkında soruşturma yapılacağını açıkladı.

PCR TESTİ NEDİR

Sağlık bakanlığınca yapılan açıklamada, “Yurtdışına çıkışlarda gidilecek ülke tarafından PCR testi istenen vatandaşlar bu testi 110 TL karşılığında yaptırabilecek. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün sayfasında yer alan duyuruya göre konuyla ilgili çeşitli laboratuvarlar yetkilendirildi. Yetkili laboratuvarların listesine "https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/yetkilendirilmis-covi-d-19-tani-laboratuvarlari.html" adresinden ulaşılabiliyor. Vatandaşlar söz konusu sağlık kuruluşlarına uçak bileti, varsa görev belgesi ve dilekçesi, 110 TL yatırdıklarına dair banka dekontu ile başvuruda bulunabilecek. Ücret "Yurt dışına çıkış – PCR Testi" ibaresi ve alıcı "Halk Sağlık Genel Müdürlüğü" olmak üzere, Halk Bankası Ankara Kurumsal Şubesi nezdinde bulunan "TR70 0001 2009 4520 0005 0000 41" IBAN Nolu Hesabına yatırılacak.

Alınan banka dekontu başvuru yapılan sağlık kuruluşuna teslim edilecek. Görevli olarak yurt dışına çıkacak kamu görevlilerinden ise herhangi bir ücret alınmayacak.

Kaynak:61saat.com

Editör: TE Bilisim