Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doğum yapan hastaların, hemşire ve ebeler tarafından umursanmayarak mağdur edildiği iddia edildi.

Murat E, eşinin doğumhane servisinde yaklaşık 30 saat bekletildiğini ve ebe ve hemşirelerin eşi için doktorlara eksik bilgi verildiğini iddia etti.

Murat E, yaptığı açıklamada, “20.05.2021 tarihli saat 15:00 sularında Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine doğum yatışı yapılmıştır, ondan sonraki bir hayli sıkıntılı olayların başlangıç noktası tamamen ebe ve doğum hemşirelerinin işgüzarlığı. Hastamız 30 saat boyunca hastanede doğum içim bekletildi. Gözlemlerimiz üzerine doktora bu konuda bilgi eksikliği verildiğine inanıyoruz.”

“Ebeler Hasta Yakınlarına Ters Cevaplar Veriyor”

Ebelerin hasta yakınlarına ters cevaplar verdiklerini belirten Murat E, “Gelelim ebelerin oradaki tavır adabına. Ebeler hasta yakınlarına üslubuna uygun sorular sorulmasına rağmen karşılık olarak ters cevaplar hasta yakınlarına yukardan bakmaları ve hastanın sorularını geçiştirmeleri tekrar aynı sorulara hastaya tamam tamam biz ilgileniyoruz deyip ukalaca hareket ve davranışlarını sürdürmeleri aslında işlerine odaklanmadıklarını ve ciddiye almamalarını kendi gözlerimizle gördük ve sonuç olarak şu an bebek batmanda yoğun bakımda 30 saat doğum bekleyen bir hastanın ve hasta yakınlarına davranış şekilleri çok hatalı ve ayrıca doktora bilgi verilmediği net gözlemlenmiştir.
Ebelerin bebeğin bu hale gelmesinde büyük etkisi olduğu katidir.”

“Hastane Başhekimliği Soruşturma Başlattı”
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Selahattin Vural da, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Prof. Dr. Vural, soruşturma sonucunun kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.
ArtıSiirt
Editör: TE Bilisim