Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni değerlendirdi.

“YAPTIĞINIZ MAKYAJI BEĞENEN KİMSE YOK”

Sağlık sisteminin çökmüş durumda olduğunu kaydeden Milletvekili Gaytancıoğlu, “Siz burada makyaj yapmaya çalışıyorsunuz. Yaptığınız makyajı da beğenen kimse yok. Ölüye makyaj kanunudur bu önümüze gelen. Sağlık çalışanları içinde bırakıldıkları şartları protesto için iş bırakıyor. Çalışma şartlarından ve ücretlerden memnun olan bir tane sağlık çalışanı yok. Siz neyin kanununu getiriyorsunuz? Bu kanun vasıfsızlıklarıyla bir yere yönetici yaptıklarınız dışında hiçbir sağlık emekçisini memnun etmiyor” ifadelerini kullandı.

“’BEN DOKTORUM’ DEMEDİĞİNE ŞÜKREDİYORUZ”

En iyi yetişmiş doktorların dil kurslarında yabancı ülkelere gitmek için gün saydığını belirten Gaytancıoğlu, “Doktorlarımıza ‘giderlerse gitsinler’ diyen AKP Genel Başkanının, ‘Ben doktorum’ demediğine şükrediyoruz. Nasıl olsa bunu demek için de diploma şartı yok. Doktorlarımıza, hemşirelerimize ve diğer tüm sağlık çalışanlarımıza sözümüz olsun. En geç 2023’te bütün sağlık çalışanları haklarını alacak. Bütün sağlık çalışanlarımız için insanca yaşama hakkı gelecek. Yurt dışına giden doktorlarımızı geri getireceğiz” şeklinde konuştu.  

 Buse SERİN-Marmara Haber

Editör: TE Bilisim