Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesi başhekimi Profesör Doktor M.S.'nin beraberinde Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor M.Y., Başhekim Yardımcısı Operatör Doktor A. G. ile birlikte 2-5 Ağustos tarihleri arasında izin kullanmaları  gerekirken,  izinden günler önce Mali'de yapılacak çalışmalara katılmak üzere hastanedeki görevlerini terk ettikleri ve yola çıktıkları iddia edildi.

Leblebi Tv'de yer alan haberde; 

"Görevlerini terk ettiği iddia edilen Başhekim Sezikli ve  2(İki)  yardımcısının yurt dışına çıktıkları çıktıkları yapılan bir soruşturma ile ortaya çıktı.

Hastanede 30 Temmuz tarihinde, ameliyat olması gereken bir hasta için alınması gereken bir malzeme bulunması ve bu malzemenin Başhekimle de yardımcılarının imzası ile alınıyor olması nedeni ile imza için diğer başhekim yardımcıları Operatör Doktor Hülya İpek ve Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan'a başvuruldu. Bu iki başhekim yardımcısının  ödeneklerin kesilmemesi için resmi  izin kullanmadıklarının iddia edildiği olayda durumda sağlık müdürlüğü'ne bildirildi. İl sağlık müdürlüğü kamu hastaneleri hizmetleri başkanı  hastaneye gelerek durumu tespit yaptığı ve  il sağlık müdürünün soruşturma izni verdiği  bilgisi ve İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. A.P’inde muhakkik olarak görevlendirildiği bilgisi. "yer aldı.

Kaynak:https://leblebi.tv/erol-olcokta-buyuk-skandal-ameliyata-girecek-doktor-malzeme-alimi-icin-yetkili-bulamadi/

Editör: TE Bilisim