Yetersiz sayıda sağlık çalışanı ile yüksek performans bekleyen hastane idarecilerinin çalışanların sorunlarını görmezden, duymazdan geldiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ameliyat olup daha tam sıhhat hali sağlanmadan nöbet tutan, babası kanser gibi bir hastalıkla mücadele ederken babasının kontrollerini yaptırmak için izin alamayan yada bakıcısı bırakıp gidince çocukla çalışmak zorunda kalan idareci gördünüz mü? Tabi ki hayır!! Ama sağlık çalışanlarına tüm bu sorunları ile insani yaklaşımlardan uzak adeta bir robot gibi davranan idarecileri çok gördük. Senelik izinleri dahil kullandırılmıyor.

3-4 sağlık çalışanının yapması gereken iş gücü 1 kişi üzerinden dönüyor. Gün aşırı tutulan nöbetler aile hayatını gasp etmiş ve sosyal hayatı bitirmiş durumda. Yapılan uygulamalarda yataklı tedavi kurumlar yönetmeliği de hak getire. Çanakkale’de yaptığımız saha çalışmalarında birinci sırada Ezine gelse de başka hastanelerimizde de bu tür yaklaşımlar maalesef mevcut. Tedavisini yaptığı hastasının yanında yada hasta yakının yanında çalışanı azarlayan, küçük düşürücü, rencide edici söylemlerde bulunup, inciten idareciler var.

İdareciler diyoruz ama bunların arasında müdür yardımcılığı görevi yapan ama demek ki verilen görevi idrak edemeyip kendini hastane sahibi gören kişiler de var. “KOLTUĞA OTURUNCA BAŞKA BİR GÖZLÜK TAKMAK, BU KADAR VEBAL ALMAK, NEDEN?” Sayın idareciler dışardan bakınca mükemmel görünüyorsunuz. Unutmayın bugün idarecisiniz ama yarın belki servislerde yine beraber çalışacağınız hastane çalışanları olacak. Koltuğa oturunca başka bir gözlük takmak, bu kadar vebal almak, neden? Sağlık sisteminin lokomotifi olan, her türlü yükü omuzlayan, görevi dışında birçok iş beklenen (sekreter vs.) sağlık çalışanlarının sorunlarına duyarsız kalmak bir süre sonra verilen hizmette kalitenin düşmesine yol açmayacak mı? Sağlık çalışanının tükenmişliğine, çaresizliğine neden olmakla elinize ne geçiyor?

Ezine Devlet Hastanesi idarecilerini sağduyuya davet ediyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi önce çalışanlara uygulanmalı ki gece gündüz 7/24 özveri ile çalışanın emeği, hizmeti karşılığını bulsun. Yaşanan bu sıkıntıların birebir takipçisi olacağız. Demek ki sıkıntıları sözlü olarak konuşmak çözüm getirmiyor, kim ne derse desin biz bildiğimizi yaparız diyen, samimiyetten uzak bir anlayış hakim. Bizde yetkili sendika Sağlık Sen olarak idarecilere sesleniyoruz; çalışanlara tepeden bakmayın, samimiyete beraber çalıştığınız insanlardan başlayın. Tüm bu sıkıntıları hatta daha fazlasını kamuoyu ve yetkili merciler ile paylaşacağız ve her türlü mücadeleye çalışan arkadaşlarımızla birlikte varız. Sağlık çalışanları yalnız değildir.”
Kaynak :Burası Çanakkale
 

Editör: TE Bilisim