Karlıova Devlet Hastanesinde yaşanan birçok sorun, her geçen gün kâbusa dönüşüyor. Son zamanlarda Karlıova Devlet Hastanesinde yaşanan sorunlar gün geçtikçe fazlalaşıyor. Özellikle hastanede yaşanan sorunların başından gelen vatandaşlar, bu sıkıntılara çözüm bulunması için yetkililerin duruma el atmalarını beklediklerini ifade ettiler. Özellikle hastanemize yeni başlayan Dâhiliye doktorunun tekrarda tayininin çıkması vatandaşları isyan ettirdi. Bir aylık süre içerisinde görev yaptıktan sonra tayininin çıkması pes dedirtti. Dâhiliye doktoru sıkıntısına eklenen genel cerrah sıkıntısı da hastanenin doktorsuz kaldığına işaret etti. İlçede görev yapan genel cerrahın tayininin çıkması bu bölümünde doktorsuz kalmasına neden oldu.

BİZİM HASTANE MASAL GİBİ “BİR VARMIŞ, BİR YOKMUŞ”

Hastanemizde yaklaşık on yıl önce kurulan ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi ise üç kere faliyete geçtikten sonra tekrar kapandı. İçinde milyonlarca liralık cihaz barındıran ameliyathane ve yoğun bakım ünitesi bir açılıp bir kapanıyor olması masalların konu başlığı gibi.

NEDEN TÜM DOĞUMLAR BİNGÖL DE YAPTIRILIYOR?

İlçe hastanesinde kadın doğum doktorunun olmasına rağmen en basit doğumu bile bingöle sevk etmesi, vatandaşlarda büyük sıkıntıların yaşanmasına neden olmakta. Yine gazetemize bu konu hakkında gelen vatandaşlar; “Hastanemizde doğum doktoru ve ebe olmasına rağmen neden hastalarımız bingöle sevk ediliyor”

AİLE HEKİMLERİ NEDEN HASTANEDE GÖREV YAPIYOR?

Hastane dışında görev yapması gereken aile hekimleri, ilçemizde maalesef hastane içerisinde görev yapmaktadır. Bu nedenle en ufak bir grip salgını veya ilaç yazdırmak için vatandaşlar, üç kilometrelik yolu ticari taksiyle gitmek zorunda kalıyor. Bu nedenle her aile hekimine gidip gelmek için vatandaşlar yirmi lira vermek zorunda kalıyor.

HASTANE LOJMANI KANGREN HALİNE GELMİŞ DURUMDA

İki yıl önce ihalesi yapıldıktan sonra yapımına başlanan hastane lojmanlarında bir ilerleme sağlanmıyor. Normal şartlarda İnşaat bu yıl bitmesi gerekirken neden sadece kaba inşaat halinde durduruldu. Bu konuda yetkililerden herhangi bir açıklama gelmezken, hastanede görev yapan doktorların birçoğu ilçede bulunan öğretmen evinde kaldıkları öğrenildi

Kaynak:www.capakcurgazetesi.com.tr

Editör: TE Bilisim