Sağlık Bakanlığının kura ile alacağı 10 bin sürekli işçi alımına astronomik müracat yapıldı. 

personel sağlık net / özel haber

Başvuruları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 15/03/2022 – 21/03/2022 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yapılan alımda ; temizlik görevlisi, şoför, elektirikçi, marangoz, klinik destek elemanı vb braşlardan işçi alınacak

Personel Sağlık Net'in edindiği bilgiye göre sadece 1 ilimizde 4 kişilik kadro için 7 bin başvuru yapıldı.

Başvurulardan her aday sadece kendi ilindeki kadrolara başvurabiliyor. ( Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacaktır. ) 

Ayrıca her aday ilan edilen kadroalrdan sadece birine başvurabiliyor. ( Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacaktır ) 

Türkiye geneli kaç kişinin başvuru yaptığı konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak 4 kişilik kadro için bir ilde  7 bin kişinin başvuru yapmış olması Türkiye geneli 10 bin kadro için rekor başvuru yapıldığının göstergesidir. 

Konuyla ilgili ayrıntılar perosnel sağlık net'in instagram   (https://www.instagram.com/personel_saglik_net/ ) sayfasından yayınlanmaya devam edecek. 

kaynak: personel sağlık net

Editör: TE Bilisim