Mozaik Kent Haberden Yaşar  ELMA'nın haberi;

Gaziantep siyaseti sağlık bürokratlarını kaderiyle baş başa bıraktı. Şehrin sağlığına yön verecek idarecilerin şehir dışından getirilmeye devam etmesiyle huzursuzluk ayyuka çıkmaya başladı. İktidar partisi milletvekillerinden ise tek bir tık yok. Şehri kaderine terk ettiler.

Gaziantep’e atanan üst düzey sağlık yöneticileri kendi ekibini kurma adına Şehirde o kadar liyakatlı ve donanımlı sağlık bürokratı varken, “benim ekibim olsun, işi bilmese de olur” mantığıyla sağlık tesislerinin adreslerini dahi bilmeyen daha önce yöneticilik tecrübesi olmayan, şehir dışından eş ,dost, akraba, hemşeri idarecilerle doldurulmaya başlayınca Aralık sağlıkta yeniden yapılanma sürecinde gözler şehir dışından daha kaç idareci getirileceğine çevrildi.

AHMET ÇALIŞTI, AYŞE’Yİ ATADILAR!

Türkiye’nin üçüncü büyük şehir hastanesi olarak geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te açılan 1875 yataklı hastanenin açılış sürecinde gecesini gündüzüne katarak yaklaşık bir yıldan beri mesai mefhumu gözetmeden canla başla çalışan kurucu müdürlere idarecilik verilmesi beklenirken, yerlerine hiçbir idarecilik tecrübesi olmayan  eş, dost, tanıdık, hemşehri idareciler yine şehir dışından getirilirken tecrübeli ve donanımlı idarecilere ise kapı gösterildi.  

Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Gaziantep Şehir Hastanesi, 335 poliklinik, 259 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağı ve 64 ameliyathanesiyle kapılarını hastalara açılmasını sağlayan 7 bloktan oluşan ve her bloğu bir hastane gibi düşünülerek tasarlanan bu koca dev sağlık yatırımının her kademesinde görev alan, hastanenin hafızası olan kurucu müdürlere görev verilmesi yerine il dışından tecrübesiz, eş dost, tanıdık, hemşeri yönetici getirilmesi bir ahde vefasızlığın örneği olarak gösterildi. 

LİYAKAT GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULACAK MI?

Sağlık Müdürü, Hastane Yemekhanesini Denetledi Sağlık Müdürü, Hastane Yemekhanesini Denetledi

Geçtiğimiz yıl sözleşme imzalayan ve peşinen 4 Aralık 2023 tarihli istifa dilekçeleri alınan il sağlık müdürlüğünde görevli başkan, başkan yardımcıları, uzmanlar ve kamu hastanelerinde görev yapan başhekim, başhekim yardımcıları, hastane müdürleri ve müdür yardımcılarından oluşan 150’nin üzerindeki sağlık bürokratlarının istifa(!) döneminde nasıl bir yol izleneceği merakla beklenirken, Gaziantep’te görev yapan donanımlı ve tecrübeli idarecilerin arasından liyakata göre mi görev verileceği yoksa yeni şehir dışından ithal mi edileceği sağlık ve bürokrasi camiasında gündem konusu oldu.

KADROLAR BOŞ, VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR!

Gaziantep İl sağlık müdürlüğünde görevli 3 başkanlık ve bazı başkan yardımcılığı görevlerinin yaklaşık 3 aydan beri boş olmasının ardındaki gerçeğin yine daha önce turistik gezi dışında Gaziantep ile hiç bir bağı olmayan, şehrin kaygılarını taşımayan, en kötü ihtimal kendilerini getiren kişi Gaziantep’teki görevinden ayrılıncaya kadar koltuğu meşgul eden, şehir dışından getirilen bürokratlar yüzünden hizmetin aksaması olarak gösteriliyor.

ASILSIZ İHBAR LOBİSİ DEVREDE!

Sağlık idarecilerinin her iki yılda bir sözleşme dönemi geldiğinde iftira kampanyası dur durak bilmiyor. Müdür veya müdür yardımcısı olarak çağrılan ve sözleşme imzalanan bir çok sağlık çalışanına iftira ve yalandan başka hiçbir meziyetleri olmayan, şehrin sağlığı, vatandaşın sağlığa erişimi gündeminde olmayan bazı şer odakları tarafından aslı astarı olmayan çeşitli yaftalar yapıştırılarak önleri kesilmeye çalışılıyor. Şehirde görev yapan karar verici yöneticilerin ise belki iyi niyetlerinden, belki yanlış yönlendirmelerden belki de basiretsizliklerinden malesef bu duruma prim verdikleri görülüyor.

GAZİANTEP HİÇ BU KADAR SAHİPSİZ KALMAMIŞTI.

Bakanlarca il siyasetine sorulmadan atanan bürokratlar, il siyasetine sormadan, tavsiyelerini dikkate almadan, kendilerinin göreve geldikleri şekilde atama yapmaya devam ederken, il siyaseti durumu malesef sadece izliyor. Bu durumda, Gaziantep daha önce yöneticilik tecrübesi olmayan kişilerin staj yapma yeri, deneme tahtası ve İthal yönetici cenneti olarak görülürken bu noktada olan öncelikle yıllarını yöneticiliğe vermiş tecrübeli sağlık idarecilerine, dolayısıyla da düzgün sağlık hizmeti alamayan vatandaşa oluyor. Memlekette bu işi yapacak yönetici yok denilerek dışarıdan ithal edilen yöneticilerin ise kendi memleketlerinde görev alamaması “madem bu kadar iyi yönetici idi, neden memleketinde görev verilmedi?” Sorusunu akıllara getiriyor. Ayrıca ildeki görevi bittikten sonra döndükleri memletlerinde herhangi bir görev verilmemesi de bu sorunun cevabını oluştuyor.

GÖZLER SİYASİ İRADEDE!

Kamuoyunca,  Aralık ayında yapılacak olan revizyonda: Akparti Gaziantep milletvekillerinin, MHP Gaziantep Milletvekili TBMM Meclis idare amiri Sermet Atay’ın, Akparti İl başkanı Murat Çetin’in ve Cumhur ittifakı bileşenlerinden MHP VE BBP il başkanlarını ilin sorunlarını bilen, yöneticiliğe yıllarını vermiş tecrübeli ve liyakatli yöneticilerin atanması noktasında sessiz kalmayıp irade ortaya koyarak şehrine sahip çıkması bekleniyor.

Editör: Ceren Yıldız