Kayseri Şehir Hastanesinde sahte tıbbi ürünlerin gerçek ürünmüş gibi sahte etiketle satıldığı ve kullanıldığı ortaya çıktı. 

Olayın öğrenilmesinin ardından açılan soruşturma kapsamında özellikle ameliyathanede kullanılan sahte malzemeleri satan iki firma yetkilisi tutuklandı.Tutuklu şahıslar mahkemede verdikleri ifadelerde suçlarını kabul etti. 

Sahtecilik işlemlerinden sorumlu olduğu iddia edilen hastane çalışanı 3 kişininde görevden alındığına dair bilgiler geldi. Konuyla ilgili soruştuma adli ve idari devam ediyor. 

Kayseri Şehir Hastanesi

5 Mayıs 2018'de  açılan maliyeti 415 Milyon euro olan hastanenin 1600 yatağı bulunuyor. Kayseri dışında bölge iller Sivas,Niğde,Kırşehir'e de hizmet veriyor.  Ana hastanede 499 adet tek kişilik oda yer alıyor. Çift kişilik odaların sayısı ise 259. Poliklinik sayısı 361, ameliyathane sayısı 43, yoğun bakım yatak sayısı 241. Diyaliz ünitesi ise 26 yatakla hizmet verecek. Araçla hastaneye gelecek hasta, ziyaretçi ve personelin park sıkıntısı yaşamaması için açık ve kapalı iki ayrı otopark alanı inşa edildi. Kapalı otopark 3 bin 33 araç, açık otopark 220 araç kapasitesine sahip

Editör: TE Bilisim