Daha önce apartman olarak kullanılan binalar özel üniversite adı altında açılıp,  derslere girme zorunluluğu olmadan sağlık personeli yetiştiriliyor.

Denetimsiz ve kural tanımayan özel üniverstiler mantar gibi memleketin her yerinden çoğaldı. Fiyatları yıllık 25 bin ile 75 bin lira arasında değişen bölümleri olan bu üniversitelerin bir kısmı eğitim öğretimhane gibi  değil direk ticarethane gibi çalışıyor. 

Mesleki olarak kendini geliştirip, yetiştirecek olan sağlıkçı adayları hasta görmeden, derslere girmeden, staj yapmadan mezun oluyor. 

Parayı verenin düdüğü çaldığı bu özel okullardan mezun olan ve hayatında mikroskop görmeyen laboratuvar teknikerleri, damar yolu açmamış paramedikler, doğum görmemiş ebeler , ameliyata girmemiş amliyathane teknikerleri ve anestezi teknikerleri var.

Kapasitesinin çok üstünde kontenjan açan özel üniversitlerin çoğunun kendilerine ait hastaneleri yok.  Sağlık öğrencisi yetiştirmekten çok uzak durumdalar. KPSS ile öğretmen atamalarında mevcut olan alan bilgisi sınavının sağlıkta da uygulanması hem okulların hem öğrencilerin işi daha ciddiye almasına yardımcı olacaktır. 

personel sağlık net / özel haber

Editör: TE Bilisim