Enflasyon yetmezmiş gibi sağlık personelinin bir çoğu Haziran ayında % 15'lik vergi diliminden çıkıp % 20'lik dilime girecek. Bu da maaşlarda ve ek ödemelerde ( performanslarda) % 5'lik düşüş anlamına geliyor

2021 yılındaki vergi dilim oranları 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun 103’üncü maddesinde yer alan gelir vergisine tabi gelirlerin vergilendirilmesi esası çerçevesinde düzenlendi. 

Yıllık vergi matrahı 24 bin tl üzerinde olan sağlık çalışanları Haziran ayı itibariyle % 20'lik vergi dilimine girdikleri için maaş ve performanslarında % 5'lik düşüş bekleniyor. 

Şubat ayında maaşı %5 düşen doktorlar Haziran ayında % 7'lik bir düşüşle karşılaşarak totalde Ocak ayında aldıkları maaştan % 12 eksik alacaklar.

Haziran ayında daha önce % 20'lik dilime girmeyen sağlıkla ilgili yüksek okul okuyanların büyük kısmı % 20'lik dilime girecek. 

Lise mezunları ise Haziran'da % 20 lik dilime girmeyecek. Lise mezunlarının Temmuz'da bir üst vergi dilimine girecekler. 

4924'lü doktorlar  ve sözleşmeli yönetiler ise Şubat ve Mayıs ayında %5'lik vergi diliminden sonra Temmuz ayında % 8'lik bir kayıp daha yaşayacaklar. Ocak ayında aldıkları maaştan %20 eksik alacaklar. 

personel sağlık net haberidir. Aktif link vermeden kullanılamaz

Editör: TE Bilisim