Çevrimiçi psikolog, uzaktan terapi ve danışmanlık hizmetleri sunan bir ruh sağlığı uzmanıdır. Bu profesyoneller, görüntülü sohbet ve bir web sitesi dahil olmak üzere çeşitli medyaları kullanır. Müdahaleleri, bir terapisti şahsen ziyaret edemeyen, yoğun bir programı olan veya başka bir şekilde online terapi almayı tercih eden bireylere terapi sağlamayı içerebilir.  

Çevrimiçi psikologlar, diğer ruh sağlığı uzmanlarına da danışmanlık sağlayabilir. Akıl sağlığı hizmetleri almanın daha uygun maliyetli ve uygun bir yolu olarak görüldüğünden, çevrimiçi terapinin popülaritesi artıyor. Belirtmek gerekir ki online psikolog günümüzde çok fazla tercih edilir ve evden çıkmaya gerek kalmadan destek almayı sağlar. 

Online Psikolog Hizmetlerinin Avantajları 

Çevrimiçi terapi, geleneksel terapi ortamlarında bulunmayan çeşitli faydalar sunar. Bu faydaların başında, zaman veya coğrafi yakınlık engeli olmaksızın uzaktan terapi alma fırsatı gelir. Bazı insanlar için bu paha biçilmez bir fırsattır. Örneğin, geçici olarak seyahat edemeyecek durumda olan biri hala terapi alabilir. Ek olarak, iş zorunlulukları gibi çeşitli nedenlerle bir terapisti ziyaret edemeyen kişiler, online psikolojik danışmanlık hizmetini daha etkili bir çözüm olarak görebilirler.  

Çevrimiçi psikologlar, müdahalelerini müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlayabilir. Ek olarak, çevrimiçi terapi, geleneksel terapi ortamlarında tipik olarak bulunmayan bir düzeyde anonimlik sunar. Bu, insanların zor konuları yargılama korkusu olmadan tartışabilmelerini sağlar. Terappin sitesi bu alanda profesyonel olarak hizmet sunuyor. 

Online Psikolojik Danışmanlık Nereden Alınır? 

Çevrimiçi terapi veya web tabanlı terapi, internet üzerinden yürütülen bir terapi şeklidir. İnternet, dünyanın dört bir yanındaki insanların nitelikli terapistlerin hizmetlerine erişmesini mümkün kılmıştır. Web tabanlı terapi tipik olarak çevrimiçi bir platform aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu, bir terapistle yüz yüze görüşmek yerine, onunla evinizin rahatlığında çalıştığınız anlamına gelir.  

İnternete bağlı herhangi bir telefondan terapiye erişilebilir. Bu hizmetler için terappin.com sitesi ziyaret edilebilir ve hizmet alınabilir. 

Online terapi ile psikolog seçme özgürlüğü 

Her yaş grubundan insanların belirli dönemlerde uzmanlar tarafından verilen psikolojik desteğe ihtiyacı olabilmektedir. Çocukluk dönemlerinden gelen ya da sonradan edinilen bazı psikolojik rahatsızlıklar ancak uzman desteği ile çözüme ulaşabilmektedir. Var olan her tür psikolojik problem için alanında uzman ve başarılı psikologlar tarafından verilen terapiler sonucunda etkin bir tedavi uygulanabilmektedir. Alınan psikolojik desteğin hedeflenen başarıya ulaşabilmesi için terapiyi uygulayan psikolog yeterli bilgi, deneyim ve birikime sahip olması gerekmektedir. Ayrıca uygulanan terapi seanslarının aksamadan düzenli bir şekilde yürütüyor olması gerekmektedir. İşte bu nedenlerden dolayı online terapi yöntemleri her zaman başarılı sonuçlar veren tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Online terapi ile danışanların psikolog seçme özgürlüğü bulunmaktadır. Bulunduğunuz ilde ve yaşadığınız bölgede size yakın başarılı psikologlar bulunmuyorsa psikolojik destek ihtiyacınızı online terapi sayesinde Türkiye'nin her yerinden karşılayabilirsiniz. Türkiye'nin en başarılı psikologlarını araştırabilir ve alacağınız online terapi desteği sayesinde tüm psikolojik sorunlarınızdan en hızlı şekilde kurtulabilirsiniz. Psikolog seçme özgürlüğü alacağınız destek aşamasında en önemli kriterlerden birisi olacaktır. 

Terappin sitesine giriş yaparak ülkenin en başarılı psikologları arasından bir seçim yapabilir online terapi desteği ile her tür psikolojik probleminizin üstesinden gelebilirsiniz. 

Online terapi ile kendinizi güvende hissedin 

Online terapi yönteminin yüz yüze yapılan geleneksel terapilere oranla çok önemli avantajları bulunmaktadır.  Bu avantajlardan birisi de bu yöntem sayesinde danışanların her zaman kendini güvende hissedebilmesidir. 

Birçok danışan kendisinin psikolojik destek aldığının bilinmesini istememektedir. Dolayısıyla bir klinik ortamında yüz yüze yapılan terapilerde danışanlar kendini rahatsız hissedebilmektedir. Ancak online terapi sayesinde evlerinden seansa katılım sağlayan danışanlar bu avantaj sayesinde kendisini her zaman güvende hissetmektedir. 

 Psikolojik terapi seansları bazı danışanlarda huzursuzluk yaratabilmektedir. Çoğunlukla istekli katılım sağlamayan ve bazı dayatmalar sonucunda psikolojik bir terapi alan danışanlar kendilerini klinik ortamında huzursuz hissedecektir. Bu tür danışanlar için online terapi yöntemi her zaman çok daha avantajlı olmaktadır. Evinden katılım sağlayan danışanlar kendilerini en çok güvende hissettiği yerden terapi desteği aldı için güven duygusu her zaman üst seviyelerde olmaktadır.

Editör: TE Bilisim