personel sağlık net / Özel haber

MÜLAKATLARDA SORULAN FİX 5 SORU

İnsan kaynakları departmanı denilince akla gelen ilk şey genellikle işe alım oluyor. Bu süreçte genellikle adaylara mülakatlarda sorulan 5 fix soru ve yanıtlanma bakış açısı hakkında bilgi paylaşıyor olacağız.

  1. Kurumumuza neden başvurdunuz, kurumla tanışıklığınız nasıl oldu?

Bu noktada daha önce kurumun araştırılmış olması bu sorunun cevaplanmasına katkı sağlayacaktır.

  1. Yetkinliklerinizin ve kariyer beklentileriniz nelerdir?

Hangi kurumlarda deneyimleriniz olduğunu süreleri hangi işleri yaptığınız, yapılan işlerden hangi yetkinlikleri kazandırdığı ve ek olarak çalıştığınız bölüm harici diğer departmanları nasıl desteklediğinizden de önemlidir. Bahsedilmesi faydalı olacaktır.

  1. Neden sizi tercih edelim, tercih edilmeniz halinde kurumumuza ne tür katkılar sağlayacaksınız?

Kişisel gelişim ve ekip arkadaşı olma yönüyle de kendinizden bahsetmeniz, önceki deneyimlerinizden ve ekip ruhu ile yapılan çalışmalarda inisiyatif alarak katkı sağladığınız olaylardan örnekler verebilirsiniz.

  1. Güçlü ve limitli olan yönlerinizin nelerdir?

Güçlü yönler için gerek iş hayatındaki yetkin olduğunuz alanları, program bilgilerinizi sunabilirsiniz. Kendinizi kişisel olarak geliştirdiğiniz yönlerinizi de bu kısımda kısa ve kelime olarak paylaşabilirsiniz. Limitli yönden kastımız gelişime açık ancak geliştirmekte güçlük çekilen yönler olarak düşünebilirsiniz. Limitli yönlerinizi de sunarken mülakatçı da soru işarete yaratacak açıklanmamış alan bırakmayacak şekilde paylaşımlarda bulunulmasına dikkat edilmelidir.

  1. Ücret beklentiniz nedir?

Çalışan için ücret elbette önemlidir fakat işverenin ücret skalasını duymak işe alımda çok önemli bir kriterdir. Çok olumlu olan bir aday olsanız dahi ücret beklentinizi ilettiğiniz için işe alımınız olumsuz değerlendirilebilmektedir. Oysaki teklife açık olduğunu ileten bir aday süreçte olumlu değerlendirmeye devam edilecektir. Bu durumda her kurumun ücret skalasının olduğundan bu ücret skalasını duymak istediğinizden bahsedilebilir.

        Meltem Tuzal / personel sağlık 

                                                                                                                                                                     

Editör: TE Bilisim