Mart enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Yıllık resmî enflasyonun %17’lere yaklaştığı bir ortamda memur ve emeklileri yıllık %6’lık zamma mahkûm etmek, sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmıyor.” dedi.
TÜİK, mart ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre mart ayında TÜFE %1,08 yükseldi. Yılın ilk üç ayında enflasyon %3,7 olurken, yıllık bazda %16,19 olarak belirlendi.

Kamu görevlilerine ve emeklilere 2021 yılının ilk altı ayı için yapılan maaş artışı %3 iken aynı dönemde enflasyonun %3,7 olması, memur maaşlarının enflasyon karşısında resmî olarak %0,7 eridiğini de ortaya koydu.

Böylece mart ayı dikkate alındığında maaşların daha yılın ilk 3 ayında net % 0,70 eridiği ortaya çıktı. Sadece enflasyon kaynaklı bu erime aylık ortalama 34 TL olarak belirlendi. Hal böyle olunca enflasyona endeksli maaş artışlarının kamu çalışanlarının alım gücünü nasıl erittiği de bir kere daha görüldü.

Mart enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kahveci, “Yıllık resmî enflasyonun %17’lere yaklaştığı bir ortamda memur ve emeklileri yıllık %6’lık zamma mahkûm etmek, sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmıyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim