Sağlık sektörü bünyesine her geçen gün yeni hizmetler eklemektedir. Kalabalıklaşan nüfus ve artan ihtiyaçlar, insanları sağlık alanında özel sektöre yönlendirmektedir. Hasta nakil ambulansı kiralama da duyulan ihtiyaçlardan birisidir. Hasta nakil işlemleri için devlet hastaneleri sadece acil durumlarda ambulans verir. Haricindeki hastaların taşınması için özel ambulans kiralanabilir. Özel ambulans kiralama şirketleri hastaların nakillerini, hasta durumuna göre düzenlenen araçlarda ve uzman kadroyla yapar.

Hasta nakil aracı nedir?

Hasta nakil araçları; hastaların evden hastaneye, hastaneden başka bir hastaneye güvenli bir şekilde transferini sağlamak için kullanılır. Bu transfer sırasında hastada oluşabilecek kötü bir semptom durumunda, araçtaki sağlık görevlileri hemen müdahale ederler. Ambulans içerisinde en az 3 sağlık görevlisi bulunur. Hasta nakil ambulansı, hastaların gitmek istediği yere gözlem altında ve güvenle ulaşımı sağlar.

Hasta Naklinde Özel Ambulans İmkanı

Günümüzde insanlar her alanda ihtiyaçlarına en kaliteli şekilde ulaşmak istemekte. Sağlık sektörü de bu anlamda kendini geliştirmeye devam ediyor. Çok kısa bir süre önceye kadar sadece hastanelerin sağladığı ambulans hizmeti artık taleplere yetişememekte. Bu durumda hastaların mağdur olmaması ve daha konforlu bir nakil sağlanması için özel sektör devreye girmekte. Kolay ulaşabilir olması ve hastaların güvenle şehir içi ya da şehirler arsı transferini sağlaması fırsatlarından dolayı artık birçok hasta ve hasta yakını hasta naklinde özel ambulans kullanmayı tercih ediyor.

Hasta Nakil Aracı Kiralama Nasıl Yapılır?

Hasta nakli titizlik gösterilmesi gereken bir konudur. Hastalar transfer oldukları mekana, yol boyunca kontrol edilerek götürülmelidir. Hasta yakınları bu işi kendi imkânlarıyla yapmaya çalışsa da bu hem tehlikeli hem de sağlıksızdır. Devlet hastanelerindeki yoğunluk sebebiyle hastan naklinin kolayca, bu konuda hizmet veren özel ambulans firmalarından temini mümkündür. Şehir içi ya da şehirlerarası hasta nakillerinde güvenle ve uzman personeller eşliğinde transfer, https://www.doraambulans.com.tr  gibi alanında uzman ve sağlık bakanlığı onaylı firmalara bir telefonla kolayca ulaşılarak halledilebilir.

Hasta nakil ambulans fiyatları

Hasta nakil ambulans fiyatları, şehir içi ya da şehirlerarası olma durumuna ve gidilecek mesafeye göre değişiklik göstermektedir. Bu konuda 2021 özel ambulans fiyatları olarak ortalama bir fiyat belirtecek olursak;

Şehir içi hasta nakil hizmeti için 150 TL açılış fiyatı ve kilometre başına 5TL;

Şehirler arası özel ambulans hizmeti için de 150 TL açılış ve kilometre başına 3.5 TL şeklinde bir değerlendirme yapılabilir.

Hasta nakli esnasında kullanılacak araçların donanımlı olması ve hastalara acil durumda müdahale edecek teçhizat ve ilaçları barındırıyor olması gerekmektedir.

Hasta Nakil Ambulansında Bulunması Gereken İlaçlar

Hasta nakil ambulansları hastaların yol boyunca güvenliği ve stabilize yolculuk yapması için gerekli ilaçları ambulans içerisinde bulundurmalıdır. Hasta nakil ambulansı içinde bulunması gereken ilaçlar şunlardır:

AMİNOCARDOL AMP : 1 adet

 LİDOKAİN %2 AMP  : 1 adet

ATROPİN AMP. 0.5 mg : 5 adet

 ANTİHİSTAMİNİK AMP : 2 Adet

SPAZMOLİTİK AMP : 1 adet

CALCIUM AMP. : 1 adet

CITANEST FLK. (PRİLOCİNE) : 1  adet

KORTİKOSTEROİD AMP : 5 adet

 DİAZEPAM AMP. : 2 adet

ANTİEMETİK AMP  : 1 adet

JETOCAİNE AMP : 1 adet

ANALJEZİK AMP 5 : adet

NaHCO3 AMP : 5 adet

H2 BLOKER AMP 2 : adet

 SERUM FİZYOLOJİK AMP : 5 adet

İNHALER VEYA NEBUL (SALBUTAMOL)

ANESTEZİK POMAD : 1 adet

ANTİMİKROBİAL POMAD : 1 adet

SİLVERDİN POMAD : 1 adet

ASETİLSALİSİLİK ASİT TB : 5 adet

AKTİF KÖMÜR TÜP : 1 adet

İSORDİL 5 mg. TB : 1 adet

KAPTORİL TB. 25 mg. : 1 adet

%20 DEXTROSE 500 cc. : 1 adet

İSOLYTE 500 cc. : 5 adet

 İSOLYTE S 500 cc. : 5 Adet

 İZOTONİK 500 cc. : 5 adet

 MANNİTOL 500 cc : 2 Adet

 RİNGER LAKTAT 500 cc : 2 adet

MAGNEZYUM SÜLFAT 2 adet

 FLUMAZENİL 1 adet

 PARACETAMOL TABLET 10 adet

Editör: TE Bilisim