personel sağlık net'in instagram sayfası https://www.instagram.com/personel_saglik_net/

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin FETÖ'nün Kara Kuvvetleri yapılanmasına yönelik yürüttüğü çalışmada, sabit hatlar ve ankesörlü hatlar üzerinde yapılan inceleme sonrasında mahrem abileriyle irtibat kurdukları belirlenen aralarında subaylarında bulunduğu 27 şüpheli tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları soruşturması bürosunun talimatıyla 10 ilde 27 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.

YAKALANAN 22 ŞÜPHELİ 18'İ İTİRAFÇI OLDU
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli yakalanırken, zanlılardan 18'i etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istedi. 22 şüpheli FETÖ içerisinde aktif görev alan 257 kişiyi deşifre etti. Deşifre olan 257 kişi arasındaki 64 kişinin bugüne kadar hiçbir soruşturmada tespit edilmeyen kripto isimler olduğu belirlendi.

7'Sİ KAMUDA AKTİF ÇALIŞAN SAĞLIKÇI ÇIKTI
Soruşturma birimleri, FETÖ üyesi askerlerin fotoğrafları üzerinden deşifre ettiği kişilerin kimlik tespitini ve çalıştığı kurumları da belirledi. Buna göre kimliği hiç deşifre olmayan 64 kişiden 7'sinin Sağlık Bakanlığı'nda görev yaptığı öğrenildi.Aktif olarak çalışan 7 sağlık çalışanından birinin Diş Hekimi, birinin Anestezi Teknikeri, birinin Acil Tıp Teknikeri, 3'ünün Hemşire, birinin de eczacı olduğu ortaya çıktı.

DEŞİFRE OLAN ARASINDA GÜVENLİK VE YARGI'DAN İSİMLERDE VAR
Deşifre edilen kripto örgüt üyeleri arasında Sağlık Bakanlığı'nda çalışan isimler dışında Sayıştay, Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda aktif görev yapan kişilerin de olduğu belirlendi. Belirlenen bu isimlerle ilgili gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra haklarında gözaltı kararı verileceği öğrenildi.

Halit Turan- Sabah

Editör: TE Bilisim