Günün gereksinimlerini karşılamayan,  adaletsiz ve yetersiz döner sermaye sisteminin değişmesi için hala neden bekleniyor.

Doktorlar kendi aralarında adaletsiz şekilde performans alırken, sağlık personeli ise yok denecek kadar performans almaktadır. Ambulansı kurşunlanan paramedik bu ay sabit üstü 130 lira performans aldı...

Döner sermaye sisteminin değişmesi için son 5 yıldır çalışma yapılıyor. Bakan MÜEZZİNOĞLU ve DEMİRCAN ile dönemin müsteşarı Eyüp GÜMÜŞ sistemi değiştiereceklerini söylemişti.

Bundan 9 ay önce Türk Sağlık Sen'in bakanlık ziyaretlerinde,   bundan yaklaşık 7-8 önce Türk Nöroloji Derneği (TND) Yönetim Kurulu üyeleri Sağlık Bakanlığı ziyaretin de bakanlığın en üst yetkili isimleri 2 aya kadar sistemi değiştireceklerini ve iyileştirmeler olacağını söylemişti.

20 Şubat 2019'da İl Sağlık Müdürleri değerlendirme toplantısında Sayın Bakan KOCA döner sermaye sisteminde değişiklik için çalıştıklarını  7 Temmuz 2019 Cnn Türk'de yayınlanan Hakan Çelik'in sunduğu hafta sonu programına katılan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA , 1 aya kadar döner sermaye performans sisteminin değişeceğini söylemişti.

Sağlık Personeli Ne İstiyor

İdarecilerinin yüksek performans aldığı bir sistemde doktorundan hasta bakıcısına kadar tüm teşkilatı memnun edecek bir performans sitemi getirilmelidir.  Asla küçük görme gibi bir niyetimiz yok ancak karşılatırmanın daha önce polis ve hemşire maaşları için yapıldığından dolayı vurgulamak isteriz ki bekçi maaşı ile hemşire maaşı şuan ülkemizde aynı. 

Her gün şiddet ve ağır iş yükü altında ezilen sağlık personelleri yoksulluk sınırı olan  6.733,44 TL üzerinde bir geliri hak ediyor. 

Sırtında çantasıyla köy köy gezen ebeler, yaşlı hastayı sırtında taşıyan att'ler , kimsesiz çocuklara servislerde süt annelik yapan hemşireler daha çok değeri hak ediyor.

Peki Neden Bu Sorun Çözülmüyor

Sorunun temelinde şu atasözü yatıyor. Değerli sağlık çalışanlarının affına sığınarak söylemek gerekirse  '' Tok Açın Halinden Anlamaz''. Döner sermaye yönetmeliğini ebeler ve hemşireler değiştirmeyecek. Bunu illerde sözleşmeli yöneticiler  dile getirecek, sorunları belirleyecek sonra bakanlık bürokratları bir irade koyacak 

Ancak irade koyacakların en az maaş alanı 15 bin lira aylık geliri varsa, hak etmediği halde o makamda ise, günü kurtarma çabasındaysa,  sayın bakanımız  daha çok süre verir değişecek diye...

Editör: TE Bilisim