Eski CHP'li Özkes dikkat çekti: Davutoğlu beni yeni oluşuma davet etti

Eski CHP milletvekili İhsan Özkes, katıldığı programda Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacağı iddia edilen yeni parti oluşumuna davet edildiğini söyledi.

Yeni parti çalışmalarına hız verdiği iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla hareket ettiği bilinen eski CHP'li milletvekili İhsan Özkes, yeni oluşumla ilgili dikkat çeken açıklama yaptı.

Ruşen Çakır'ın internet kanalına konuşan Özkes, 'Yeni partiler neyi değiştirir' konulu özel yayına katıldı.

Yeni oluşuma Davutoğlu'nun daveti üzerine katıldığını ifade eden Özkes, "Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine ekibine katıldım. Eski başbakan tanındıkça sevilecek bir kişilik. Kendisi mevcut sistemden rahatsız olduğunu itiraf etti. Bu yüzden onun yanında yer aldım. Adli yıl açılışı Külliye'de yapılıyor. Bunun yargıda yapılması lazım. Bu şu demek, bütün güçler tek elde toplanıyor" dedi.

Yeni partinin genel hedefine yönelik açıklamalarda bulunan Özkes, "Davutoğlu, bu yeni oluşumun adını yeni bir hal olarak koydu. Burada hakka ve hakikate sadakat olacak. Kişilere değil, çünkü kişiler beşer, şaşar. Lider değil, ortak akılla harekete edilecek. Sorgulanan ve hesap veren bir sistem olacak. Taşlar yerine oturacak burada. İnsan odaklı bir oluşum hedefleniyor" şeklindeki ifadeleri kullandı.

Editör: TE Bilisim