Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin kuruluşundan günümüze kadar eski milletvekilleri ve il başkanları ile bir araya geldi. Erdoğan, 'Vefa Toplantısı'nda eski vekillere seslenirken "İnsan kendi evine sahip çıkmak için davet beklemez" şeklinde konuştu. Hayat pahalılığı ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ses tonundaki çatallaşma ile ilgili Çanakkale Köprüsü'ndeki açılışta şifayı kaptığını söyledi.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar;

AK Parti milletin partisidir. Kadro değişimleri bayrak yarışıdır. AK Parti ailesi içinde yer alan her bir kardeşimin Türkiye'nin son 20 yılında elde edilen her bir kazanamında payı vardır. Partimizi medeniyetimizin, ülkemizin tüm birikimin resmi olarak değerlendiriyorum.

"AYNI AZİMLE ÇALIŞMALIYIZ"
Türkiye'yi küresel ve yerli vesayet güçlerinin penceresinden hep birlikte kurtardık. Bugün de aynı azimle çalışmalıyız. Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçerken, çok çalışıp gayret göstermeliyiz. Evlatlarımıza gururla miras bırakacağınız bir Türkiye için var gücünüzle çalışmanızı istiyorum. Algı operasyonlarının yürütüldüğü bir dönemde sizleri bir kez daha saflarımızı sıkılaştırmaya davet ediyorum. Bölgemizin ekonomik kriz ve savaşlarla yeniden şekillendirilmeye çalışıldığı dönemde birliğimiz daha güçlü olmalı.

"ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDE ŞİFAYI KAPTIK"
(Sesinin çatallaşması) Kusura bakmayın. Cuma günü malum 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yaptık. Orada da şifa bulduk. Elhamdülillah. İnşallah bu hafta da Tokat Havalimanı'nın açılışını yapacağız. 'Durmak yok yola devam' diyoruz.
Erdoğan'dan sesinin çatallaşması ile ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı Çanakkale Köprüsü'nde şifayı kaptığını belirterek, "Kusura bakmayın. Cuma günü malum 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yaptık. Orada da şifa bulduk" ifadelerini kullandı
"KÜRESEL SARSINTI ÖNÜMÜZE TARİHİ BİR FIRSAT ÇIKARDI"
Salgınla beraber küresel düzeyde yaşanan sarsıntı önümüze tarihi fırsat çıkardı. Yaşadığımız zorlu hadiselerin etkisiyle ekonomi programımızda köklü bir değişikliğe gitme zorunluluğu ile karşılaştık. Kendi ihtiyaçlarımıza uygun yeni bir ekonomi programını hayata geçirdik. Dünyanın salgınla sarsılan dengelerinin, ekonomik gerilimlerinin ardından Ukrayna-Rusya savaşı gibi sıcak çatışmalarla iyice bozulduğu dönemdeyiz.

"HAYAT PAHALILIĞI VAR AMA..."
Hayat pahalılığının önüne geçmek ve vatandaşı ezdirmemek boynumuzun borcudur. Pahalılık var ama insanların istediği her ürüne ulaşabildiği bir ülkede yaşıyoruz. Elektrik, doğal gaz ve akaryakıt desteği için geçen yıl 165 milyar liralık kaynak kullandık. Vergi kayıplarıyla bu rakam 200 milyar liranın üzerindedir. 

Editör: TE Bilisim