Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen “Ek Bütçe Kanun Teklifi” görüşmelerinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sunum yaptı.

Türkiye ekonomi modeli oluşturduklarını savunan Nebati, “Modelin nihai hedefi büyümeyi sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı kılmaktır. Bu kapsamda yüksek katma değerli üretimi, ihracatı, yatırımları arttırmayı ve yüksek istihdam oluşturmayı önceliklendirdik, böylece cari işlemler dengesinde kalıcı iyileşme sağlayarak dış finansman ihtiyacını azaltmayı ve küresel değer zincirlerinde yükselmeyi hedefliyoruz. Selektif kredi politikalarını geliştirmeyi, Türk lirası tasarruf araçlarını güçlendirmeyi ve yatırım ortamını iyileştirici politika adımları atmayı sürdüreceğiz. Son altı aylık dönemde sanayi ve turizm gibi dış ticarete konu ve döviz kazandırıcı sektörlerin yeniden hızlanarak küresel rekabette ön plana çıkmaları model kapsamında attığımız adımların ne kadar yerinde olduğunu açık bir şekilde göstermektedir” dedi.

Türkiye’nin büyüdüğünü öne süren Nebati’ye CHP’li Murat Emir, “Otuz yıllık göz doktoruyum, pırıltı falan görmüyorum gözlerinizde!” sözleriyle sataşmada bulundu. İhracat ile devam eden Nebati, “2022 yılı Mayıs ayında ihracatımız yıllık 242,6 milyar dolar ile cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır” sözleri de “Nebati'den masallar, Nebati'den!”, “Işıkları kapatıver” sözleriyle eleştirildi.

Editör: TE Bilisim