Çene ameliyatı çoğunlukla estetik kaygılar üzerine yapılan operasyonlardır. Bu ameliyatlar çenenin görünümünü değiştirmek ve yüzün diğer tüm hatları ile uyumlu Hale getirmek için yapılmaktadır.

Çene bölümü yüzün en önemli parçalarından birisidir. Bu bölümde var olan boyu sorunu veya evlilik problemleri beraberinde önemli estetiksel sorunları da getirmektedir. Çünkü insan yüzü tüm parçaları ile birlikte belirli bir Orana ve uyuma sahip olmalıdır. Yüz büyüklüğünüze göre burnunuzun ideal boyutlarda olması Elbette güzellik açısından önemli ve gereklidir. Ancak bununla birlikte çenenizin ideal büyüklükte olması ve düz olması genel 100 güzelliğiniz için önemlidir.

Bazı kişilerde çeneler daha küçük, daha büyük ya da eğri olabilmektedir. Bu tür bir estetik Sen sorunu tek çözümü çene ameliyatı olacaktır. Plastik cerrahi uzmanları tarafından yapılan bu ameliyatlar sonucunda çenelerini en uyumlu şekilde yenilenmektedir.

Çene ameliyatı kimler için gereklidir

Yüzünüze baktığımızda çene bölümünüzde bir orantısızlık hissediyorsanız çok büyük ihtimalle çene estetiği konusunda bir desteğe ihtiyacınız var demektir. Örneğin yüz hatlarınıza bakıldığında çeneniz küçük kalıyorsa bu durumda çenenizi büyütmek üzere çene ameliyatı yapılmalıdır. Çünkü Sahip olduğunuz küçük çeneler diğer yüz hatlarınızın olduğundan büyük görünmesine neden olacaktır. Bu daha yüzünüzde bir orantısızlık yaratacaktır. Ya da çenenizin büyük ve uzun olması yüz hatlarınızın olduğundan küçük görünmesini neden olmaktadır. Bu da yüzünüzde genel bir olumsuzluk yaratmaktadır. Yüz bölgesinde en önemli estetik sorunlardan birisi olarak ise çene eğriliği karşımıza çıkmaktadır. Çenesinde eğrilik bulunan insanların diğer yüz hatları ne kadar orantılı ve güzel olursa olsun bu eğrilik yüzün genelinde yansıyacaktır. Ortaya çok önemli estetik bir sorun çıkaracaktır

İşte bu tür sorunlar yaşayan herkes için çene ameliyatı gereklidir. Alanında uzman plastik cerrahlar tarafından yapılan Çene ameliyatları bu bölgede var olan olumsuzlukların ve uyumsuzlukların giderilmesini sağlayacaktır. 18 yaşını doldurmuş ve gelişimini tamamlamış olan herkes çene bölgesindeki sorunlardan çene ameliyatı ile kurtulabilmektedir. Bunun için Este Port estetik merkezine ulaşabilirsiniz. Yapılacak bir ön muayenenin ardından çene ameliyatı konusunda ihtiyacınız olan tüm gerekli bilgileri en doğru şekilde edinebilirsiniz.

Çene ameliyatları nasıl yapılmaktadır

Çene bölgesinde var olan estetiksel problemler farklı farklıdır. Bazı yüzlerde çeneler küçük kalırken bazı yüzlerde daha büyük ve uzun olabilmektedir. Mevcut olan çene durum bozukluklarına göre en ideal ameliyat yöntemleri seçilmekte ve uygulanmaktadır.

Küçük çeneye sahip olan yüzlerde çenenin büyütülmesi ve diğer yüz hatlarına orantılı bir ölçüye getirilmesi gerekmektedir. Bunun için implant ya da doku eklenmesi gibi yöntemler kullanılmaktadır. Doku eklenme yöntemlerinde hastanın kendisinden alınan kemik veya dokular bölgeye yerleştirilmektedir. Büyük çeneye sahip olan yüzlerde çenenin küçültülmesi işlemi yapılmaktadır. Bunun için törpüleme yöntemleri kullanılmaktadır. Eğri ve bozuk yapılı çenelerde yer değiştirme işlemleri uygulanmaktadır.

Çenenizde bulunan bozukluk durumlarına göre en ideal ameliyat yönteminin seçilmesi hekimler tarafından karar verilecektir. Öncelikli olarak yüz analizinizi en ince detayına kadar yapan hekiminiz mevcut yüz hatlarınızı en uygun olan çene yapısının ne olduğunu belirlemelidir. Bu yapıya göre uygulanması gereken en uygun yöntem çene ameliyatı yapılmalıdır.

Her tür çene ameliyatı için Este Port estetik merkezine başvurabilirsiniz. Daha önce yüzlerce farklı başarılı çene operasyonu yapmış olan Operatör Doktor Ali Mezdeği ile bir ön görüşme sağlayabilirsiniz.

Çene ameliyatı için operasyonu yapan hekimlerin sahip oldukları deneyim ve tecrübe çok önemlidir. Bu alanda daha önce farklı birçok ameliyat yapmış hekimlerin başarı oranı çok daha yüksek olacaktır.

Editör: TE Bilisim