Sitemizin gerek yorum gerekse mail ( [email protected]) gerekse instagram sayflarına gelen istek ve talepler neticesinde sağlık personelinin aldığı düşük ücretler hakkında kamuoyu oluşturmak ve yetkililerin dikkatini çekmek istedik. 

Bu gibi konularda yaptığımız haberlere  ( Pandemi Kahramanı Aşı ve Filyasyon 2 Aydır Ek Ödeme Alamıyor ) son zamanlarda değişik geri dönüş ve yorumlar alıyoruz.  Kimi ziyaretçiler haberi beğenirken kimi ziyaretçiler şükredilmesi gerektiğini , bu işi para için yapmadıklarını, işsiz birçok insan olduğunu, haberin yalan olduğunu vb geri dönüşler yaptılar.

Şuan bir savaş verildiğini ve maaşın düşünülmemesi gerektiğini sitemizin bu tür haberlerle korona mücadelesine zarar verdiği iddia edildi. 

Sayısını tam bilmemekle beraber sağlıkta 15 kadar değişik çalışan tipi var ( 657 kadrolu, 4/b süresiz, 4b 3+1, vekil ebe, 4924 sözleşmeli, 4/b işçi, belediyeden geçen işçi, taşrondan geçen işçi, direk alınan işçi, yarı zamanlı hoca, hizmet alım danışman, hizmet alım uzman, 696 KHK'lı, geçici TYP , 694 sözleşmeli yönetici, .. ) 

Yine sayısını bilmediğimiz ödeme kalemi ( maaş, sabit ödeme, performans,nöbet, icap, 375/666 sabit,  377 sayılı KHK, 4/B tediye, 696 ikramiye.... ) 

Son 10 yılda sağlıkta  ödeme ve dengeler bozulmuştur.  Adaletsiz bir düzen hüküm sürmüştür. Sağlık Çalışanlarının durumu ise içler acısıdır.

 2 Milyon kişinin girdiği ÖSS'de ilk 500 'e giren Hacettepe mezunu bir tabibe tüm kalemler eklendikten sonra  TSM'de 8 bin lira maaş veren, KPSS'den 90 ve üstü alan bir sağlık teknikerine 4.500 lira maaş veren sistemin yenilenmesi gerekiyor.

Personel Sağlık NET olarak doğruları her zaman ve her ortamda dile getireceğiz.

Editör: TE Bilisim