İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu.

‘Millet Kürsüsü’nde hemşire Hazal Uğraş konuştu

Akşener, bu hafta “Milletin Kürsüsü’nde” cefekar sağlık çalışanlarının olacağını belirterek,  sözü ve kürsüyü hemşire Hazal Uğraş’a bıraktı. Uğraş’ın ardından konuşmasına devam eden Akşener, Uğraş’a teşekkürlerini sunarak, “Bugüne kadar 100’ün üzerinde sağlık çalışanımızı kaybettik. 8 aydır bir ‘of’ bile demeden görevlerini yapıyorlar. Onlar bizim, pandemiyle mücadelede, en ön safta çarpışan kahramanlarımız.” dedi.

‘Yasaklar yerine doğru planlamayla çalışma saatlerini düzenleyin’

1 milyon sağlık çalışanı olduğunu, pek çoğunun ek mesai ücreti ödenmediğine vurgu yapan Akşener, şunları ifade etti: “Bazı sağlık çalışanlarının hesabınaysa dalga geçer gibi 7 lira yatırılıyor. Damat Bakan 100 milyarlık destek paketi açıklayacak ama sağlık çalışanına 7 lira düşecek… Ayıptır, ayıp. Böyle ciddiyetsizlik olmaz. Böyle devlet yönetilmez. Buradan iktidara sesleniyorum; Sağlık çalışanlarımızın, koruyucu malzemeleri, kendi imkanlarıyla temin etmeye çalışmaları, devlet için büyük bir ayıptır.”

Bu malzemelerin, hastanelere dağıtımının acilen sağlanmasını isteyen Akşener, “Vaka sayıları, sağlık çalışanlarımız arasında, giderek artıyor. İzin, istifa, emeklilik haklarıyla ilgili, devlete yakışmayan yasaklar yerine, doğru bir planlamayla çalışma saatlerini yeniden düzenleyin. Sağlık Bakanlığı, Covid-19’u, sağlık çalışanları için ‘Meslek hastalığı’ olarak kabul etmek zorunda.” dedi.

İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem talebini yineleyen Akşener, “Milleti, devletiyle yeniden buluşturacak olan da budur” dedi.

Akşener, konuşmasının sonunda Uğur Işılak’ın son şarkısının sözlerini okuyarak, “Ben demiyorum kendi milletvekilleri diyor. AK Partinin artık ne bu ülkeye, ne de bu aziz millete verecek hiçbir şeyi kalmadı.” diye kaydetti.

Editör: TE Bilisim