Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamalarında 2021 yılı bütçesinin sunumunu yaptı ve salgındaki son durumu değerlendirdi. Bunun yanı sıra Bakan Koca'nın açıklamalarından personel alımı beklentisi de gündeme geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarında "Bakanlığımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanı temel alan bir sağlık politikası izlemeye devam edecektir" diyerek "Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde üniversiteler ve özel yatırımcılar da rol almakla birlikte hizmetin büyük bir kısmı Bakanlığımız teşkilatınca yürütülmektedir. 934'ü hastane, 8 bini aile sağlığı merkezi olmak üzere toplamda 14 bini aşkın sağlık kuruluşumuzla hizmet vermekteyiz. 1 milyon 100 bini aşan sağlık çalışanı ile 83 milyonu aşkın insanımıza hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunmanın uğraşı içindeyiz" şeklinde devam etti.

PERSONEL ALIMI BEKLENİYOR!

Bunun yanı sıra Bakan Koca açıklamalarında 2020 yılı içerisinde 5,5 milyona yakın vatandaşa ambulans ile müdahale ederek sağlık tesislerine naklini gerçekleştirdiklerini 5 bin 930 olan ambulans sayısının ise 2021 yılında 6 bin 340'a çıkacağını vurguladı.

Bu doğrultuda 2021 yılında 1200 ambulans sürücüsü alımı yapılması beklenirken ambulans şoförü ile birlikte işçi alımının yapılması bekleniyor. Ayrıca 2021 yılında 1200'den fazla paramedik, ATT, ambulans personeli alımının yapılması da beklenmektedir. 

Beklenen alımlar hakkında herhangi bir gelişme olduğunda veya bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz

kaynak: https://www.kamupersoneli.net/

Editör: TE Bilisim