Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından 3600 ek göstergenin çok kapsayıcı düzenleme olduğunu belirtti. Yalçın 3600 ek göstergedeki kör noktaların tamiri için Bakan Bilgin ile bir araya geleceklerini ifade etti. Fakat paylaşımında bu kör noktaların neler olduğuna dair bir bilgi vermedi.

KAMUDA EK GÖSTERGEDE RAHATSIZLIKLAR

Kamuda ek göstergelerin her çalışan için 600 puan yükseltilmesi sağlanan yasa tasarısına bir çok kamu çalışanı tepki göstermiş ve bazı memurlar için ek gösterge düzenlemesinin beklenen düzeyde bir anlamı olamayabileceği ifade edilmişti. Örneğin şube müdürlerinin büyük bir bölümü ek gösterge düzenlemesi ile 3600 ek göstergeye ulaşamayacak.

Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz, memur ve memur emeklilerinin açlık ve yoksulluk arasına sıkıştıklarını kaydetti. Cengiz, “Bizler de sadece adalet ve adil bir düzenleme istiyoruz. Adalet duygusunu zedeleyen, karmaşıklığı ve çarpıklığı daha da artıran düzenlemeler yapılmasın istiyoruz” çağrısında bulundu.

PALYATİF ÇÖZÜMLER ADALETSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRMAZ

MEMUR SEN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Bir çok kamu çalışanın 600 ek puan ile yine 3600 ek göstergeye ulaşamayacağı ifade edilmişti. Ayrıca kamudaki hiyerarşik yapının da bozulmaması adına ek gösterge düzenlemesinin gözeden geçirilmesi istenmişti.

Ali Yalçın twitter paylaşımında:

"#EkGösterge Düzenlemesi 1992’den bu güne çalışanı-emekliyi ilgilendiren en kapsayıcı düzenlemelerden biridir.

Yıllardır emek verdiğimiz bu konuda,Cumhurbaşkanımızın vaadi yolumuzu açtığı gibi vaadin ötesine geçen talimatıyla 5.3 Milyon insanı kapsaması kıymetli bir adım olmuştur

Hem #ekgösterge düzenlemesi hem #sözleşmeli kamu görevlilerinin kadro meselesi son derece önemli adımlardır kamu açısından.

Konfederasyonumuz, sendikalarımız elinden gelen gayreti sürdürmekte,sahanın taleplerini görmekte ve memnuniyet düzeyini daha da yükseltmeye çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim