Bingöl Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve  enkaz altında kalan 1 güvenlik korucusu yaşamını yitirirken, 21 kişi yaralanmıştı.

Depremin olduğu ilk andan itibaren Erzurum, Elazığ, Diyarbakır, Muş, Van, Erzincan, Tunceli, Bitlis,  Malatya ve Bayburt illerinden bölgeye kısa sürede 112 ve umke ekipleri gönderildi. Ekiplerin bir kısmı depremden 10 dakika sonra bölgeye çıkış yapıp  1 saat sonra deprem bölgesine ulaştı.

Gerek Elazığ depremi gerek Van'da meydana gelen çığ felakati gereksede Karlıova depremi gösterdiki ülkemizde 112 ve UMKE ekipleri 7 gün 24 saat göreve hazır ve canla başla çalışma azmi ile görev yapmaktadırlar.

Yaşanan olaylar sağlık teşklatının acil durum ve afetlere hazır olduğunun göstergesidir. Son 10 yılda ambulans  ve umke araç sayıları, 112 ve umke istasyon sayıları artmış ekipler göreve hazır hala gelmiştir. 

Acil sağlığın ve acil durumun göz bebeği olan 112 ve umke birçok gelişmiş ülkeden daha iyi çalışamaktadır. Bu vesile ile 7/24 insanlarımızın hayatı için kendi canlarından vazgeçen 112 ve umke ekiplerine teşekkür eder başarılı çalışmalarının devamını dileriz. 

personel sağlık net

Editör: TE Bilisim