Karantina/İzolasyon/Covid Hastası / Temaslı kararı verilmiş bazı kişilerin tedbirlere aykırı davranarak evlerini terk edip hastalığı başka kişilere bulaştırdığı, ülke  genelinde vaka artışlarına sebebiyet vererek halk sağlığını önemli ölçüde riske attıklarının anlaşılması üzerine izolasyon kararına aykırı hareket edenler hakkında idari işlem başlatılırken, bu kişilerin yurtlara sevk edilerek zorunlu izolasyona tabi tutulmalarına karar verildi.

Bu Kapsamda sokakta,caddede,alışveriş merkezinde , otobüste vb yerlerde polise ve jandarmaya yakalanan kişiler 112 ambulansları ile yurtlara götürülmektedir. Günlük vaka sayısının çok arttığı bu dönemde bir de bu iş için 112 ambulans ekiplerinin görevlendirilmesi acil vakalara ulaşımı geçiktirecektir. Yetkillerin bu iş için biran önce başka çözümler bulup 112 sistemini rahatlamaları gerekir. 

Karantina kaçaklarının günlük ödeyeceği ücret belli oldu

Kocaeli İl Hıfzıssıhha Kurulu, yurtlarda karantinaya alınacak kişilerden alınacak günlük konaklama bedelini belirledi.

Yurtlarda kalan kişilerden, konaklama bedeli olarak günlük 80 lira alınmasına, şampuan, diş macunu, diş fırçası gibi özel kişisel temizlik ürünlerinin talep edilmesi halinde bunlar için de toplam konaklama ücretine 25 lira eklenmesi kararlaştırıldı.

İstanbul'da karantina kuralını ihlal edenler yurtlara yerleştiriliyor

Alınan bilgiye göre, Kovid-19 testi pozitif çıkan ve karantina kurallarına uymayan kişiler, polis ve ambulans eşliğinde yurtlara getirilerek karantina altına alınıyor.

Bu kapsamda Sancaktepe'de bulunan 650 yatak kapasiteli yurda getirilen bazı vatandaşlar, bina girişinde bulunan güvenlik kontrol noktasında kayıt yaptırdıktan sonra içeri alındı.

Yurdun içerisinde ve dışında polis ekiplerince güvenlik tedbiri alınırken sağlık ekibi ve ambulanslar da bina önünde hazır bekletiliyor.

Editör: TE Bilisim