Değerli arkadaşlarım;

2015 yılında Yozgat Devlet Hastanesi'nde başladığım sendika yolculuğumda temel aldığım; sendikaların çalışanın özlük haklarını korumak ve iyileştirmek ilkesini karşıladığına inandığım için tercihim Türk Sağlık Sen olmuştu. 2016 yılında Samsun'a tayin olmamla birlikte sendikacılığı hakkıyla, gerektiği şekilde yaptığına inandığım Erdoğan Çakmak başkanımla aynı yolda yürüme şansı yakaladığım için kendimi çok şanslı hissettim. 26 Kasım 2017 yılında Türk Sağlık Sen Samsun Şube yönetimine SEÇİLDİM ve bu görevi layıkıyla yerine getirmek için tüm yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte üstün çaba harcadım.

Sendikaların çalışanların üstün yararına hizmet etme amacı gütmesi, hiç bir siyasi partinin boyunduruğu altında kalmaması, makam-mevki-koltuk sevdası için çalışan insanların yanında olmaması gerektiğine inandım ve Samsun Şube Başkanım Erdoğan Çakmak tarafından böyle olduğuna sonuna kadar inandırıldım.

Sabah akşam sahada üyeler için çalışan, özel hayatından- eşinden- çocuğundan vakit çalıp sadece üyelerinin değil üyesi olmayanların da yanında olan, yıllarca Sendika Genel Başkanı tarafından bile en çalışkan şube başkanı seçilmesine rağmen! bir siyasi partinin müdahalesi ile adaylıktan el çektirilmesini asla kabul etmiyorum.

Şimdiye kadar sadece inandığım ve doğru bulduğum şeyleri savundum ve yaptım. İnanmadığım hiç bir doğrunun peşinden koşmadım. Son zamanlarda sendikalara yapılan müdahaleler sonucunda Türk Sağlık Sen çatısı altında sendikacılık yapmanın mümkün olmadığını düşünmekteyim. Bu sebeple Türk Sağlık Sen şube başkan yardımcılığından ve Türk Sağlık Sen üyeliğimden istifa ettiğimi belirtmek isterim.

Bana inanan, benimle aynı yolda yürüyen tüm arkadaşlarımın affına sığınıyorum.

Hakkınızı helal edin.

Gamze SIRMALI KARABULUT

Editör: TE Bilisim