Oturma eylemi öncesinde poliklinik girişi önünde toplanan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri ellerinde çeşitli dövizler ile slogan atarak haklarını aradılar. Oturma eylemine Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Resul Demirbaş’ da katılarak destek verirken, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük yaptığı açıklamada “ Türk İş Olarak, Türkiye Sağlık İşçileri olarak hakkımız olan paramızı kuruşu kuruşuna alacağız, masada bir kuruşumuzu bile bırakmayacağız, işçiyi satmayacağız, virgülüne, noktasına kadar K.Ç.P. (Kamu Çerçeve Protokolü)’ e uyum sağlayacağımıza tüm işçilerimize söz veriyoruz.” dedi.  

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Çanakkale İl Başkanı Seçkin Yörük’ün konuşmasının ardından dün yapılan basın açıklamasının ardından gelişen olaylar konusunda açıklama yapan Türk İş Genel Başkan Yardımcısı Adem Sarıçoban ; “Dün burada yaptığımız basın açıklamasında ÇOMÜ Rektörü Profesör Doktor Sedat Murat duymamaya görmemeye direniyor. Bizde emekçiler olarak rektör görsün diye poliklinikler önünde 10 dakika oturma eylemi yapacağız, sessizle bekleyeceğiz. Bizim derdimiz üzüm yemen bağcı ile ilgimiz yok. Çanakkale Üniversitesi Hastanesi bizim hastanemiz. Burası Kamu işyeri. Rektör, devletimizin çıkardığı kanuna bizzat uymalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazı yazarak görüş bildirdi. Bugün kendileri ile tekrar görüşüyorlar. Biz biran önce rektör Murat’ın idarecilerin, yöneticilerin kulaklarına tıkamayı bırakarak haklı mücadelemizi görerek bize destek vermelerini istiyoruz. Mayıs bereket ayıdır. Önümüzde iki tane bayram var. Bir tanesi işçilerin bayramı 1 Mayıs, bir tanesi de Ramazan Bayramımız. Bir üçüncü bayramı da yarın gelecek bir haber ile kutlamak istiyoruz. Bize bayram yaptırın.

Bugün burada yaptığımız eylemin o sendikası bu sendikası yok.  Hepimiz işçiyiz. Bugün birlik günü, eğer 2021 haklarınızı istiyorsanız bur da olmak birlik içinde olmak zorundayız. Sendikal rekabeti boşverin. Sendikaları bir kenara koyun. Bur da yapılan mücadele işçi mücadelesidir, emek mücadelesidir. Hep ifade ettik derdimiz yetki almak değil işçinin mücadelesidir. Yarında burada olmaya devam edeceğiz. Burdan ilan ediyoruz. Bize inanan bir tek işçi kalsa bile o işçinin hakkını sonuna kadar savunacağız bunu herkes böyle bilsin.

Bazı bilgiler geliyor 2021’den vazgeçin 2022 hakların ı ödeyelim diye. Nafile uğraşırsınız.  Biz 2021 haklarımızı almadan hiçbir sözleşmeye imza atmayacağız. Namusumuzla, şerefimizle söylüyoruz ki 2021 olmadan imza atılmayacaktır.” dedi. açıklamanın ardından sağlık işçileri 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdiler.  10 dakika süren oturma eyleminin ardından eylem sürecin yarında devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Oturma eyleminin sona ermesinin ardından eyleme katılan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri ile Öz Sağlık-Sen sendikası üyeleri arasında sözlü tartışma başladı. Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri, yetkili sendika olan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası yönetici ve üyelerine “2021 yılında sağlık işçilerinin haklarını neden korumadınız”? Eleştirisini yöneltince sesler yükseldi tartışma çıktı.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri “Biz sendika olarak sağlık işçilerinin hakkını alması için mücadele ediyoruz“ dediler. Bu sözler üzerine Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri de bu mücadele nedense yetkili sendika olmaya devam etmek için yapıldığını biliyoruz. Öyle olmasaydı bu mücadele bugün değil çok önce verilmeye başlanırdı “ dediler. Bunun üzerine ortam iyice gerildi. Hastane güvenlik personeli poliklinikler Önüne gelerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Taraflar bir süre daha sözlü tartışmayı devam ettirdiler. Bir müddet sonra tartışma sona erdi ve sağlık işçileri görevlerine döndüler. 
Kaynak :Boğaz Gazetesi
 

Editör: TE Bilisim