Sağlıkta 2019'un ikinci sağlık personeli alımının beklendiği bugünlerde binlerce atama bekleyen sağlıkçının bugün Malatya'dan gelen haberle beyinleri yandı.

Sağlık SEN Malatya Şube Başkanı yaptığı açıklamada; 17 bin 689 sağlık personeli alımının ÖSYM tarafından yapılacağını ve illerine 213 sağlık personeli alınacağını açıkladı.

Ancak aynı açıklamanın devamında; .... 17 bin 689 kamu personelinin bir kısmı İŞKUR vasıtasıyla kura sonucu belirlenecek. Hasta bakıcı hasta, yönlendirme, güvenlik alanında alınacak, Hemşire, Ebe ve teknik personel ihtiyaçlarında KPSS üzerinden Sağlık Bakanlığı tarafından alım yapılacaktır. Malatya’da KPSS puanıyla Ebe hemşire Sağlık teknikeri ile ilgili sayılarını Sağlık Bakanlığı kendisi belirlemektedir... dedi. 

Editörümüzün Açıklaması

Sayın başkan ya  işçi alımı ile 4/b'li sağlık personeli alımını birbirine karıştırmıştır ya da iline atanacak sağlık personeli sayısını bakanlıktan öğrenmiş ama açıklamayı yanlış yapmıştır.  17 bin 689 personelin tamamı sağlık personelidir. 17 bin 689 kişilik alımın İŞKUR ile alakası olmayıp tamamı KPSS puanı ile ÖSYM tarafından  yapılacak. 

Alımlar konusunda en son geçen hafta Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca bir açıklama yapıp önümüzdeki günlerde ÖSYM nin duyuru yapacağını söylemişti. 

Koca, TBMM'de gazetecilerin soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanlığındaki atamalarla ilgili Koca, "17 bin 689 atama ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Hangi bölümlere kaçar kişi alınmasıyla ilgili de talep, Cumhurbaşkanlığımıza gönderildi. Zannediyorum önümüzdeki haftalar orada değerlendirilip karar çıktığında da kılavuz yayımlanmış olacak. Aralıkta yayınlanır diye ümit ediyorum." diye konuştu

25 Kasım 2019 itibariyle il sağlık müdürlüklerine ise gelen bir talimat yok. Alımdan önce müdürlüklere talimat gelir ve illere nerelere personel istedikleri sorulur. 

CHP Milletvekilinden alım açıklaması

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Komisyonda, Sağlık Bakanı ısrarlı sorularımız üzerine önümüzdeki günlerde yeni sağlık personeli atamalarının yapılacağını söyledi. Verilen her bir sözün takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim