Sağlık-Sen Kocaeli Şube ve Kocaeli Üniversite Şubesi'nin ortak düzenlediği İl Divan Toplantısı, Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan ve Yasin Barutcu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda teşkilat mensuplarına seslenen Genel Başkan Semih Durmuş, Sağlık-Sen’in çalışanlar için verdiği mücadeleyi anlattı. Sağlık-Sen'in sağlık çalışanlarının haklarını korumak ve geliştirmek için çalıştığını dile getiren Durmuş "Yetkili olduğumuz günden bu yana sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın birçok sorununa neşter vurduk. Birçok kazanına imza attık. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın ekonomik, özlük ve sosyal haklarını daha ileriye taşımak en büyük gayemiz” diye konuştu.

Toplu sözleşme süreciyle ilgili de bilgi veren Durmuş, "Ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam önemli bir kazanım. Bu artışla sağlık çalışanlarımızın maaşlarında önemli bir artış oldu. Biz bu oranı daha da artırmanın mücadelesini veriyoruz" ifadelerini kullandı.  

“3600 Ek Göstergenin Altında Memur-Sen İmzası Var”

Yıllardır mücadelesi verilen 3600 ek göstergenin hayata geçeceğini söyleyen Durmuş, "Kamu çalışanlarımız yıllardır bu hayali kuruyordu. 6. Dönem Toplu Sözleşmede kayıt altına alınan 3600 için çalışmalar sürüyor. Çalışmaların ardından yasalaşacak 3600 kazanımının altında Memur-Sen'in imzası var. 3600 ek gösterge artışı ile emekli maaşlarında ve tazminatlarında önemli bir artış olacak. Biz 3600 ek göstergenin kapsamının geniş tutulması için mücadele ediyoruz" dedi.

Toplu sözleşme ikramiyesinin artırıldığını söyleyen Durmuş, "135 TL olan toplu sözleşme ikramiyesi 500 TL'ye çıkarıldı. Bu sendikal mücadele açısından anlamlı ve değerli bir kazanım. Bu oran 6 aylık gelen zamlarla daha da artacak. Önümüzdeki toplu sözleşmede bu rakamını daha da artırılması için çalışacağız" diye konuştu.

“İstihdamın Artırılmasına Yönelik Politikalar Hayata Geçirilmeli”

Sağlıkta istihdam yetersizliğine de değinen Durmuş, “OECD ve Avrupa verilerine göre ülkemizde bir sağlık çalışanı dört sağlık çalışanının yapması gereken işi tek başına yapıyor. Bu yüzden sağlık çalışanlarımızın iş yükü çok fazla. Sağlıkta istihdam yetersizliğinin getirdiği problemler beraberinde sağlık hizmet sunumunu da olumsuz etkilemektedir. Nitelikli sağlık hizmetinin sürdürülmesi için istihdamın artırılmasına yönelik politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamı yapılmalıdır” dedi.

Sağlık çalışanlarının sorunlarının temelinde istihdam yetersizliğinin önemli rol oynadığının unutulmaması gerektiğini belirten Durmuş, “Sağlık sisteminin başarısı, sağlık çalışanlarının huzuru ve refahıyla mümkündür. Yapılacak düzenlemeler ve iyileştirmelerle sağlık çalışanları mutlu edilmelidir. Böylelikle, sağlık sisteminin başarısı daha görünür hale gelecektir” ifadelerini kullandı.

TSK’ya bağlı iken Sağlık Bakanlığı’na devredilen hastanelerde görevli sağlık memurlarının birçok talebi olduğunu kaydeden Durmuş, “Bu çalışanlarımız hak kaybı yaşıyor. Öncelikle Sağlık Bakanlığı’na geçişte statü kaybı yaşadılar. Başta tayin bedeli alamamaları gibi birçok sorunla karşı karşıyalar. Biz bu arkadaşlarımızın da yanındayız. Yaşadıkları hak kaybının önüne geçmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Ötekileştirmeyen Bir Sendikal Anlayışı Şiar Edindik

Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, Sağlık-Sen’in verdiği mücadele ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının birçok sorununun çözüldüğünü hatırlattı.

Sağlık-Sen teşkilatlarının dağ bayır demeden sürekli sahada olduğunu söyleyen Doğan, "Nerede sağlık ve sosyal hizmet çalışanı varsa Sağlık-Sen teşkilatları orada. Çünkü bizler çalışanların dertleriyle dertlenen bir sendikayız. Sadece yetki süreçlerinde sahaya inen sendikalardan olmadık. Gönüllere dokunan, ötekileştirmeyen bir sendikal anlayışı kendimize şiar edindik. Bu yüzden Sağlık-Sen'e olan güven her geçen gün artıyor" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Sağlık-Sen'in Verdiği Mücadeleyle Bugün Önemli Adımlar Atılıyor

Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu ise yaptığı konuşmada, sendikal mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Barutcu, "Sağlık-Sen 1995 yılında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için kuruldu. Bugün gelinen noktada Sağlık-Sen, 270 bini aşan üye sayısıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gür sesi. Sürekli sahadayız. Çalışanların dertleriyle dertleniyoruz. Duruşumuzdan asla taviz vermiyoruz. Onun için de her geçen gün üye sayımız artıyor" diye konuştu.

Sağlık-Sen'in verdiği mücadele ile şiddet, malpraktis ve ek ödeme adaletsizliği konusunda adımlar atılacağına dikkat çeken Barutcu, "Yıllardır verdiğimiz mücadele ile bugün sağlık çalışanlarımız için önemli adımlar atılıyor. Bu noktada verilen müjdelerin kısa bir süre içerisinde hayata geçmesini bekliyoruz" dedi.

Kocaeli Şube Başkanı Yıldırım: Sağlık-Sen, Sağlık Çalışanlarının Gür Sesi

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının refaha ulaşması için gayret gösterdiklerini söyleyen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, "Birlik ve beraberlik içerisinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emanetine sahip çıkmak için dur durak bilmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her türlü fedakarlığı yapan sağlık çalışanlarımız bu ülkenin hayat sigortasıdır. Sağlık-Sen de sağlık çalışanlarının gür sesidir" dedi.

Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Resul: Yaşanan Adaletsizlikler Son Bulmalı

Üniversite hastanelerinde yaşanan sorunların çok vahim bir hal aldığına dikkat çeken Kocaeli Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, “Sağlık-Sen olarak bizim temel mücadelemiz, sorun çözme makamında oturan bürokratlara ve siyasi sorumlulara bu sorunları anlayana ve çözene kadar anlatmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Resul, “Sağlık Bakanlığıyla üniversite hastaneleri arasında mali, özlük ve sosyal haklar bakımından uçurum söz konusu. Bir an önce bu uçurum kapanmalı; aynı işin, aynı emeğin, aynı alın terinin karşılığı sonuna kadar verilmelidir. Yaşanan adaletsizlikler ve hakkaniyetsizlikler son bulmalıdır” diye konuştu.

Çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı toplantıya Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul 6 No'lu Şube Başkanı Murat Ergül, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz de katıldı.

Editör: TE Bilisim